Πέμπτη 10 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Δύο νεκροί από πυροβολισμούς στη Χάλε

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν χτες μετά από πυροβολισμούς κοντά σε συναγωγή στην πόλη Χάλε της ανατολικής Γερμανίας (Σαξονία - Ανχαλτ), ενώ τουλάχιστον άλλοι δύο τραυματίστηκαν σοβαρά. Αξιωματούχος της τοπικής εβραϊκής κοινότητας δήλωσε πως οι δράστες επιχείρησαν να εισέλθουν στη συναγωγή, όπου βρίσκονταν δεκάδες άνθρωποι για τον εορτασμό του Γιομ Κιπούρ, αλλά αποτράπηκαν από τα μέτρα ασφαλείας και τότε άρχισαν να πυροβολούν στο δρόμο, σκοτώνοντας έναν άνδρα και μία γυναίκα.

Λίγο αργότερα η αστυνομία ανακοίνωσε πως ένας ύποπτος συνελήφθη, αλλά διεξάγονταν έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων δραστών. Τα κίνητρα της επίθεσης παρέμεναν μέχρι χτες αδιευκρίνιστα, με γερμανικά ΜΜΕ να αναφέρουν ενδείξεις για ακροδεξιό και ρατσιστικό υπόβαθρο.

Η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία ανέλαβε την έρευνα για το περιστατικό, κάτι που δικαιολογείται «από την ιδιαίτερη σημασία της υπόθεσης», που αφορά «βίαια εγκλήματα που πλήττουν την εσωτερική ασφάλεια της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας», ανέφερε εκπρόσωπος της Εισαγγελίας.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org