Τετάρτη 9 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΥΤΙΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
Συμφωνίες Ερντογάν και εγκαίνια δρόμων και εργοστασίων

Οι Πρόεδροι Τουρκίας και Σερβίας

Copyright 2019 The Associated

Οι Πρόεδροι Τουρκίας και Σερβίας
ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΣΑΡΑΓΕΒΟ.--

Μετά την ολοκλήρωση διήμερης επίσκεψης στη Σερβία, όπου ανακοίνωσε την υπογραφή τουρκο-σερβικής αμυντικής συμφωνίας και παρακολούθησε τα εγκαίνια οδικής αρτηρίας, που συνδέει το Βελιγράδι με το Σαράγεβο και φτιάχτηκε με τουρκική χρηματοδότηση (3 δισ. ευρώ), ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ. Τ. Ερντογάν μετέβη χτες στην πρωτεύουσα της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης. Εκεί κάλεσε τους πολιτικούς ηγέτες και την τριμερή προεδρία της χώρας να άρουν το «πολιτικό αδιέξοδο» που παρατηρείται εδώ και καιρό σε σχέση με τη συγκρότηση ομοσπονδιακής κυβέρνησης εξαιτίας της άρνησης του Σερβοβόσνιου Προέδρου Μίλοραντ Ντόντικ να συναινέσει σε σχέδια για ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ.

Ο Ερντογάν ισχυρίστηκε ότι επιθυμεί να βοηθήσει στην «οικοδόμηση της ειρήνης στα Βαλκάνια», όπου η Τουρκία έχει στενές σχέσεις και ισχυρή επιρροή στη μουσουλμανική μειονότητα της χώρας.

Τον Τούρκο Πρόεδρο στο ταξίδι του σε Σερβία και Βοσνία - Ερζεγοβίνη συνόδεψαν περίπου διακόσιοι επιχειρηματίες, με αφορμή, μεταξύ άλλων, και τα εγκαίνια σε έξι εργοστάσια που άνοιξαν στη Σερβία τουρκικές εταιρείες.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org