Τετάρτη 9 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απαράδεκτες οι θέσεις υπεράσπισης της άγριας καταστολής από την ΠΟΑΣΥ

Ανακοινώσεις από την Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών, την Πρωτοβουλία Αστυνομικών και την Κίνηση για την Εθνική Αμυνα

«Αν κατά την ιεράρχηση αξιών προηγείται για την ΠΟΑΣΥ το αλέκιαστο του αγάλματος του Τρούμαν από τη ζωή, τη σωματική ακεραιότητα και τα δημοκρατικά δικαιώματα των διαδηλωτών, οδηγούνται οι αστυνομικοί σε επικίνδυνες καταστάσεις», τονίζει η Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών, απαντώντας στην ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ, σχετικά με την επίθεση των ΜΑΤ κατά των διαδηλωτών το Σάββατο. Σημειώνεται ότι η ΠΟΑΣΥ χαρακτήρισε «βίαιες επιθέσεις "διαδηλωτών"» την απρόκλητη άσκηση βίας από τα ΜΑΤ σε βάρος του συλλαλητηρίου. Και βαφτίζοντας τα θύματα της άγριας αστυνομικής επίθεσης «θύτες», φτάνει να «καλεί» το ΠΑΜΕ «να απομονώσει τους θιασώτες της βίας» (!).

Στην ανακοίνωσή της, η Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών αποκαθιστά την αλήθεια σε σχέση με την απρόκλητη κατασταλτική επίθεση που δέχθηκαν σωματεία και μαζικοί φορείς το περασμένο Σάββατο και σημειώνει ότι όσα λέει η ΠΟΑΣΥ διαπνέονται από «κυβερνητικό συντεχνιακό συνδικαλισμό».

Και συνεχίζει η ανακοίνωση: «Οι θέσεις του συνδικαλιστικού φορέα των αστυνομικών, που ουσιαστικά υπερασπίζονται την αστυνομική βία και καταστολή, είναι απαράδεκτες. Δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι "στέκεται στο ίδιο μετερίζι με το λαό" και να υπερθεματίζει, όταν τα ΜΑΤ χτυπούν διαδηλώσεις ή προστατεύουν πλειστηριασμούς των σπιτιών του λαού.

Ας θυμηθούν στην ΠΟΑΣΥ ότι πριν από 20 χρόνια (14-5-1999) κάτω από την πίεση των απλών αστυνομικών, η Ομοσπονδία είχε οργανώσει αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση ενάντια στην αμερικανοΝΑΤΟική επέμβαση κατά της τότε ενιαίας Γιουγκοσλαβίας. Με πανό και συνθήματα οι αστυνομικοί πορεύτηκαν στην πρεσβεία των ΗΠΑ, ταυτιζόμενοι με το αίσθημα και τη βούληση του λαού μας.

Η πλειοψηφία των αστυνομικών, που είναι παιδιά του ελληνικού λαού, να καταδικάσουν τις θέσεις της ΠΟΑΣΥ και με τη συμμετοχή τους στους αγώνες για τα προβλήματά τους να βρεθούν στο πλάι του αγωνιζόμενου λαού. Ποτέ απέναντί του!».

Η Πρωτοβουλία Αστυνομικών

Ανακοίνωση για τη στρέβλωση της αλήθειας σε σχέση με την αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση εξέδωσε και η Πρωτοβουλία Αστυνομικών, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να τοποθετείται η αστυνομία απέναντι στην κοινωνία. Και θέτει τα ερωτήματα: «Γιατί οι διάφοροι αναλυτές, δημοσιογράφοι, συνάδελφοι συνδικαλιστές αστυνομικοί σοκάρονται α λα καρτ με εικόνες από πορείες; Οταν το γκλοπ κατεβαίνει στο γυμνό και απροστάτευτο κεφάλι του συνταξιούχου ή του μαθητή δεν σας προκαλεί σοκ;» Ενώ, σχολιάζοντας την ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ, σημειώνει ότι «δεν έχουμε δει πολλές φορές την Ομοσπονδία μας να διαμαρτύρεται όταν διατάσσονται απρόκλητες επιθέσεις των ΥΑΤ/ΥΜΕΤ σε διαδηλώσεις. Μην ανοίγετε μόνο το ένα μάτι στην πραγματικότητα. Ανοίξτε τα και τα δύο. Μην τοποθετείτε την αστυνομία και τον συνάδελφο αστυνομικό απέναντι στον - δικαίως - αγανακτισμένο λαό».

Η Κίνηση για την Εθνική Αμυνα

Τη μεγαλειώδη πορεία ενάντια στη Συμφωνία Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας - ΗΠΑ χαιρετίζει με ανακοίνωσή της η Κίνηση για την Εθνική Αμυνα (ΚΕΘΑ), στην οποία άλλωστε συμμετείχε με το πανό της. Παράλληλα, καταγγέλλει την απρόκλητη άσκηση αστυνομικής βίας, τη ρίψη των δακρυγόνων που απλώθηκαν σε νέους, γέρους και μανάδες με μικρά παιδιά στην αγκαλιά. «Είναι φανερό ότι πρόθεση της κυβέρνησης ήταν να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας σε άλλη κατεύθυνση από τη μαχητική πορεία», σημειώνει η ΚΕΘΑ και αναφέρει ότι «εργαλείο για να πετύχει αυτή της την επιδίωξη, όπως διαχρονικά συμβαίνει, ήταν η αστυνομική βία».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο πλευρό της κυβέρνησης για την κατάργηση του ασύλου(13/2/2007)
Απρόκλητη επίθεση ΜΑΤ σε διαδήλωση του ΚΚΕ!(7/2/2007)
Γιατί δέρνουν;(1/7/2006)
«Μισθό αξιοπρέπειας και όχι πείνας»(25/7/2003)
ΟΧΙ στη δημιουργία «παρα-Αστυνομιών»(24/5/2002)
Ανακλήθηκαν οι διαθεσιμότητες των δύο συνδικαλιστών(27/11/1996)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org