Τετάρτη 9 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Κάλεσμα για μαθητικές κινητοποιήσεις στις 4 Νοέμβρη

«Στις 4 Νοέμβρη κλειστά σχολεία και όλοι οι μαθητές στους δρόμους!» είναι το κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας, που δίνει αγωνιστικό ραντεβού για εκείνη τη μέρα στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια.

Η Συντονιστική Επιτροπή καλεί τα σχολεία, τα 15μελή και 5μελή, τις Συντονιστικές Επιτροπές όλης της χώρας να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής. Στο κάλεσμά της αναφέρεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές στα σχολεία τους, σημειώνοντας ανάμεσα σε άλλα: «...Σχολεία έτοιμα να γκρεμιστούν, καθηγητές να κάνουν αυτοψία σε σχολεία μήπως υπάρχουν ρωγμές από τον σεισμό, μαθητές να συστεγάζονται, τμήματα και ειδικότητες να συγχωνεύονται, σχολεία να κάνουν διπλοβάρδιες, σοβάδες να πέφτουν στα κεφάλια των μαθητών, κατεστραμμένα εργαστήρια, χωματερές δίπλα σε οικισμούς!

Ενας μήνας... που μιλάνε αυτοί! Μιλάει το σχολείο που έχουν φτιάξει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, χειροτέρεψε ο ΣΥΡΙΖΑ με τον νόμο Γαβρόγλου και θέλει να αποτελειώσει η ΝΔ! Το σχολείο των μνημονίων διαρκείας, το σχολείο των κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, το σχολείο που μας εξοντώνει, μας στερεί μόρφωση και γνώση, είναι ένα ατελείωτο εξεταστικό κέντρο που λίγοι τα βγάζουν πέρα.

Τώρα θα μιλήσουμε εμείς! Αυτό το σχολείο εμείς θα το αλλάξουμε!», τονίζει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, καλώντας τους μαθητές να παλέψουν για: «Δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλους! Ενα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει! Υπουργείο και κυβέρνηση να εξασφαλίσουν τη χρηματοδότηση για να λειτουργούν τα σχολεία μας κανονικά. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών μας για τη μόρφωσή μας. Αμεση κάλυψη όλων των κενών σε όλα τα σχολεία με μόνιμους διορισμούς. Διανομή όλων των σχολικών βιβλίων σε όλους τους μαθητές. Να μπορούμε να δίνουμε εισαγωγικές εξετάσεις όσες φορές θέλουμε, κρατώντας βαθμολογία στα μαθήματα που επιθυμούμε. Δωρεάν ασφαλή μεταφορά για όλους τους μαθητές, όλες τις ώρες της μέρας. Ενα δωρεάν γεύμα για όλους τους μαθητές. Να μη μας στοιβάζουν στις τάξεις - 20 μαθητές/τμήμα για να μπορεί να γίνεται μάθημα. Καμία σκέψη για κατάργηση ή συγχώνευση ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ. Με ευθύνη του κράτους να εξασφαλιστούν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για ουσιαστική εκπαίδευση των προσφυγόπουλων. Να γίνει σε όλα τα σχολεία προσεισμικός έλεγχος! Καμία κουβέντα για πρωινές και απογευματινές βάρδιες σχολείων!».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org