Πέμπτη 29 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
«Υπεύθυνη» στάση για το Γ΄ ΚΠΣ

Στην τακτική της «εθνικής συνεννόησης» για τα μεγάλα θέματα επιμένει ευλαβικά η ηγεσία της ΝΔ, η οποία «τρέχει πίσω» από την κυβέρνηση στηρίζοντας την πολιτική και τα μέτρα της και ασκώντας «υπεύθυνη» αντιπολίτευση.

Στο πλαίσιο αυτό η διαχείριση του Γ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, που συζητήθηκε χτες σε σύσκεψη στη Ρηγίλλης υπό τον Κ. Καραμανλή, αναγορεύτηκε περίπου σε εθνική υπόθεση, γεγονός που προδικάζει τη συναίνεση της ηγεσίας της ΝΔ.

«Δεν πρέπει να χαθεί ούτε μία μέρα, ούτε μία δραχμή από το Γ΄ ΚΠΣ», δήλωσε μετά τη σύσκεψη ο Θ. Ρουσόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι «η έγκαιρη και ορθολογική αξιοποίηση του Γ΄ ΚΠΣ, κάτω από συνθήκες πλήρους διαφάνειας, αποτελεί ένα από τα πιο κρίσιμα στοιχήματα της χώρας μας, την αμέσως επόμενη χρονική περίοδο».

Ταυτόχρονα, διόγκωσε και εκθείασε τα οφέλη από το Γ΄ ΚΠΣ, λέγοντας ότι «οι πόροι του Γ΄ ΚΠΣ, περίπου 17,5 τρισ. δρχ., μπορούν να εξασφαλίσουν, για τα επόμενα χρόνια, ετήσιους ρυθμούς ανάπτυξης περίπου 4%». Υποστήριξε ακόμα ότι το Γ΄ ΚΠΣ είναι η θεραπεία διά πάσαν νόσον, αφού «τα κονδύλια αυτά είναι η μεγαλύτερη - και ίσως η τελευταία - ευκαιρία, για να μειωθεί η ανεργία, για να ξαναζωντανέψει η ύπαιθρος, για να πάψουν οι ελληνικές περιφέρειες να είναι οι φτωχότερες περιφέρειες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Για να βρουν προοπτική οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις»!

Στο «διά ταύτα» κάλεσε την κυβέρνηση «επιτέλους να σοβαρευτεί και να δουλέψει». «Ας είναι το Κτηματολόγιο το τελευταίο φιάσκο», πρόσθεσε. Επισήμανε, τέλος, τον σοβαρό κίνδυνο να χαθούν κονδύλια, λέγοντας πως χάθηκαν ήδη δύο χρόνια και «κάθε χρόνο από το Γ΄ ΚΠΣ πρέπει να επενδύονται περίπου 2,5 τρισ. δρχ. Εχουν, δηλαδή, ήδη, συσσωρευτεί περίπου 5 τρισ. δρχ. για επενδύσεις τα δύο αυτά χρόνια».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ