Σάββατο 5 Οχτώβρη 2019 - Κυριακή 6 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Νεκρός οικοδόμος στον Βόλο

Θανάσιμα τραυματίστηκε εργάτης το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης στον Βόλο, όταν έπεσε από την ταράτσα κτιρίου όπου εκτελούσε εργασίες μόνωσης. Ο 41χρονος εργαζόμενος, αλβανικής καταγωγής, βρέθηκε στο κενό και έπεσε στο δρόμο.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τον μετέφερε στο Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σοβαρός τραυματισμός εργολαβικού εργάτη στην Πάτρα

Τον σοβαρό τραυματισμό εργολαβικού εργαζόμενου, το πρωί της Παρασκευής, κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης στην τσιμεντοβιομηχανία «ΤΙΤΑΝ ΑΕ», καταγγέλλει το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας.

Σύμφωνα με το Συνδικάτο, το οποίο μαζί με το Εργατικό Κέντρο Πάτρας βρέθηκε στο χώρο, ο εργαζόμενος, χειριστής ανυψωτικού μηχανήματος, πατέρας δύο παιδιών, τραυματίστηκε σοβαρά την ώρα που δούλευε «κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες, με ελλιπή μέτρα ασφαλείας και χωρίς επίβλεψη». Διακομίστηκε πολυτραυματίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου, όπου και νοσηλεύεται.

Το Συνδικάτο υπενθυμίζει ότι πριν από λίγο καιρό εργολαβικός εργαζόμενος στη συγκεκριμένη εταιρεία «υπέστη σοβαρό τραυματισμό από ηλεκτροπληξία, ερχόμενος ανυποψίαστος σε επαφή με εκτεθειμένα καλώδια υπό τάση, κατά την εκτέλεση οικοδομικών εργασιών». Μάλιστα, καταγγέλλει ότι «μέχρι και σήμερα δεν έχει αποζημιωθεί για το εργατικό ατύχημα που υπέστη, του οποίου τα αποτελέσματα τον έχουν καταστήσει ανίκανο για εργασία». Υπογραμμίζει παράλληλα ότι εργολάβος που βρίσκεται σε μόνιμη συνεργασία με την τσιμεντοβιομηχανία «δεν διστάζει να ζητήσει από τους εργαζόμενους βεβαιώσεις για τη μη συμμετοχή τους στα συνδικάτα».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org