Σάββατο 5 Οχτώβρη 2019 - Κυριακή 6 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Την Τρίτη 8/10 η κινητοποίηση για τις τριετίες

Στις 9 π.μ., έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας

Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων πρωτοβουλιών του για την οργάνωση της πάλης ενάντια στην αντεργατική επίθεση το ΠΑΜΕ οργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας, την Τρίτη 8/10, στις 9 π.μ., απευθύνοντας κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στα Συνδικάτα, στις Ομοσπονδίες, στα Εργατικά Κέντρα της Αττικής και σε όλους τους εργαζόμενους. Η παρέμβαση γίνεται με αφορμή την εκδίκαση της προσφυγής του ΣΕΒ, με την οποία οι βιομήχανοι αξιώνουν μόνιμο «πάγωμα» των τριετιών για όλους τους εργαζόμενους.

Οπως επισημαίνει το ΠΑΜΕ, η προσφυγή επιβεβαιώνει ότι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι θέλουν την κατάργηση των τριετιών: «Επιδιώκουν να αμείβουν τους εργαζόμενους όσο θέλουν, όπως θέλουν, όταν θέλουν. Στοχεύουν στα δικαιώματα των εργαζομένων, χωρίς αυξήσεις στους μισθούς, χωρίς ώριμα μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα, με γενικευμένη "ευελιξία". Σταθερός τους στόχος είναι το χτύπημα των Συλλογικών Συμβάσεων, της σταθερής και μόνιμης δουλειάς. Θέλουν και νομικά να βάλουν πάγο στις κατακτήσεις και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων».

«Απάντηση στους σχεδιασμούς τους», τονίζει το ΠΑΜΕ, «έδωσαν ήδη οι εργαζόμενοι με την επιτυχία των απεργιών στις 24 Σεπτέμβρη και 2 Οκτώβρη». Καλεί σε συνέχεια και κλιμάκωση του αγώνα για Συλλογικές Συμβάσεις, σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, ζωή με δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org