Παρασκευή 4 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΜΕ - SLOGA ΣΕΡΒΙΑΣ
Σε κλίμα συντροφικότητας και αλληλεγγύης ο φιλικός αγώνας μπάσκετ

Αναμνηστική φωτογραφία των δύο ομάδων εργαζομένων
Αναμνηστική φωτογραφία των δύο ομάδων εργαζομένων
Μέσα σε κλίμα συντροφικότητας και αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28/9 στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής ο φιλικός αγώνας μπάσκετ μεταξύ ομάδων εργαζομένων από τη Θεσσαλονίκη και τη Σερβία.

Τον αγώνα διοργάνωσαν από κοινού το ΠΑΜΕ και η Συνδικαλιστική Οργάνωση SLOGA Σερβίας, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών αλληλεγγύης των εργαζομένων των Βαλκανίων, και των επετείων των 20 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΜΕ που συνέπεσε με τη δολοφονική ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία.

Μετά το τέλος του αγώνα, αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, με επικεφαλής τον Γιώργο Πέρρο, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της SLOGA, Ζέλικο Βεσελίνοβιτς. Συζητήθηκαν οι συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι των δύο χωρών, ενώ υπήρξε ενημέρωση για τους αγώνες απέναντι στο πολυνομοσχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης που σκοπεύει να βάλει στο «γύψο» τα σωματεία. Μίλησαν, επίσης, για το ρόλο των εργοδοτικών και κυβερνητικών δυνάμεων στο εργατικό κίνημα, όχι μόνο στις δύο χώρες, αλλά συνολικότερα στα Βαλκάνια και την Ευρώπη, τονίζοντας από κοινού την ανάγκη πάλης εναντίον τους.

Ακολούθησε εκδήλωση, στην οποία βραβεύτηκαν οι δύο ομάδες, και ανταλλάχθηκαν αναμνηστικά δώρα. Να σημειωθεί πως σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, παρά την προσπάθεια της ομάδας των εργαζομένων από τη Θεσσαλονίκη, η σερβική ομάδα έφτασε σε άνετη επικράτηση.

Ο Ζ. Βεσελίνοβιτς απένειμε στο ΠΑΜΕ αναμνηστική πλακέτα, ευχαριστώντας το για τη διεθνιστική του δράση και αλληλεγγύη.

Ο Γ. Πέρρος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, στον οποίο, μεταξύ άλλων, τόνισε τη σημασία της αλληλεγγύης και κοινής πάλης των εργαζομένων όλων των χωρών, απέναντι στον κοινό αντίπαλο, τους επιχειρηματικούς ομίλους, τις αντεργατικές κυβερνήσεις, τα διεφθαρμένα κυβερνητικά και εργοδοτικά συνδικάτα και στον ιμπεριαλισμό που σκοτώνει και δημιουργεί φτώχεια και προσφυγιά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ