Παρασκευή 4 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Σήμερα η σύσκεψη για το Κέντρο Υγείας Μεγάρων

Σε συνέχεια της δράσης του προηγούμενου διαστήματος, τα Σωματεία Εργαζομένων Νοσοκομείου «Θριάσιο» και Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής καλούν σωματεία, συλλόγους γονέων, αθλητικούς, πολιτιστικούς και τοπικούς συλλόγους της ευρύτερης περιοχής Μεγάρων - Ν. Περάμου στην ανοιχτή σύσκεψη που θα γίνει σήμερα Παρασκευή στις 6.30 μ.μ., με θέμα «Συνεχίζουμε τον αγώνα για να στελεχωθεί με μόνιμους γιατρούς και προσωπικό το Κέντρο Υγείας Μεγάρων και να επανέλθει σε καθημερινή 24ωρη λειτουργία».

Η σύσκεψη θα γίνει στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο δημαρχείο Μεγάρων.

Στόχος της σύσκεψης σωματείων και φορέων είναι να συναποφασιστούν νέες κοινές αγωνιστικές πρωτοβουλίες για να διεκδικήσουν:

  • Να στελεχωθεί με μόνιμους γιατρούς και προσωπικό το Κέντρο Υγείας Μεγάρων και να επανέλθει σε καθημερινή 24ωρη λειτουργία. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι που δουλεύουν με ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα φύλαξης για την προστασία της ασφάλειας εργαζομένων και ασθενών.
  • Να δημιουργηθεί Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο, πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο, στη Ν. Πέραμο, και να λειτουργήσουν Περιφερειακά Ιατρεία σε Κινέτα και Αλεποχώρι.
  • Να ενισχυθεί το «Θριάσιο» Νοσοκομείο με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και να εξασφαλιστεί πλήρης και επαρκής κρατική χρηματοδότηση. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.
Παγκρήτια παράσταση διαμαρτυρίας των υγειονομικών

Παγκρήτια παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της 7ης ΥΠΕ Κρήτης στο Ηράκλειο θα πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα 7/10 στις 12.30 μ.μ. οι εργαζόμενοι στις δημόσιες μονάδες Υγείας και Πρόνοιας της Κρήτης.

Απαιτούν να σταματήσει η απαράδεκτη κατάσταση με τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης. Επισημαίνουν ότι οι ελλείψεις προσωπικού θα χειροτερέψουν αν απολυθούν οι 4.000 περίπου εργαζόμενοι μέσω ΟΑΕΔ, ενώ καταγγέλλουν ότι συνεχίζονται οι απολύσεις επικουρικών γιατρών.

Ταυτόχρονα, εκατοντάδες εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στην καθαριότητα, στη σίτιση και στη φύλαξη δημόσιων νοσοκομείων απολύονται και αντικαθίστανται από άλλους συμβασιούχους.

Για τη συμμετοχή στην κινητοποίηση, ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) προκήρυξε στάση εργασίας (12 μ. - 3 μ.μ.) και καλεί σε προσυγκέντρωση στην πύλη του νοσοκομείου στις 12 μ.

Κατάρρευση οροφής στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης

Την άθλια και πλέον επικίνδυνη για τη ζωή ασθενών και εργαζομένων κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι κτιριακές υποδομές των νοσοκομείων ήρθε να επιβεβαιώσει η κατάρρευση οροφής σε γραφείο στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Από τύχη δεν υπήρξαν θύματα, καθώς η κατάρρευση έγινε πιθανώς στη διάρκεια της νύχτας. Οι εργαζόμενοι αντίκρισαν στις 7 π.μ. χτες το τρομακτικό θέαμα να έχει πέσει κυριολεκτικά το ταβάνι στο πάτωμα.

Η οροφή που κατέρρευσε στο Ιπποκράτειο ήταν στο υπόγειο του Β' κτιρίου του νοσοκομείου, όπου στεγάζεται η Υπηρεσία Πληροφορικής, η οποία βρίσκεται κάτω από τη Β' Παθολογική Κλινική.

Το συγκεκριμένο κτίριο είναι κατασκευασμένο το 1930 και σε αυτό στεγαζόταν το παλιό Νοσοκομείο ΧΙΡΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η οροφή του τμήματος που έπεσε, δηλαδή ο σοβάς, αντικαταστάθηκε το 1991 - 1992, χωρίς όπως φαίνεται από τότε να υπάρξει ο κατάλληλος έλεγχος και συντήρηση.

Οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία, όπως και οι πρακτικάριοι που δουλεύουν εκεί, μέχρι το μεσημέρι δεν είχαν ενημέρωση για το πού θα μεταφερθούν για να δουλέψουν, ούτε υπήρξε κάποια ενημέρωση από τη Διεύθυνση Υγειονομικής Περιφέρειας, την Πολεοδομία κ.λπ. για την καταλληλότητα του χώρου από δω και πέρα.

Να σημειωθεί ότι αντίστοιχα περιστατικά με καταρρεύσεις οροφής υπήρξαν το προηγούμενο διάστημα και στα Νοσοκομεία της Βέροιας και του Κιλκίς, αλλά και στο Κρατικό Νίκαιας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ