Παρασκευή 4 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ
Κάλεσμα στο αυριανό συλλαλητήριο

Eurokinissi

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα ενάντια στη Στρατιωτική Συμφωνία με τις ΗΠΑ απευθύνει στους εργαζόμενους και στα συνδικάτα το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, για «να δυναμώσει ο αγώνας των Συνδικάτων ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή και στη βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτούς τους σχεδιασμούς. Να δυναμώσει η πάλη ενάντια στη δολοφονική πολιτική που αιματοκυλά λαούς και προκαλεί τον ξεριζωμό και την προσφυγιά».

Στο κάλεσμά του το ΠΑΜΕ σημειώνει πως «η βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, η μετατροπή της Ελλάδας σε μια μεγάλη αμερικαΝΑΤΟική βάση, με τη "Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας", που θα υπογραφεί το προσεχές Σαββατοκύριακο, παρουσία του ίδιου του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ στην Αθήνα, δυναμώνουν τους κινδύνους για τη χώρα μας.

Μετατρέπουν την Ελλάδα σε εν δυνάμει στόχο για αντίπαλα ιμπεριαλιστικά κέντρα και μια χώρα η οποία μπορεί να υποδεχτεί πυρηνικά όπλα. Οι αντιπαραθέσεις στο Αιγαίο με την αυξημένη προκλητική δραστηριότητα της τουρκικής αστικής τάξης, τα διχοτομικά σχέδια που προωθούνται εκ νέου για το Κυπριακό και οι εξελίξεις στα Βαλκάνια και στη Μέση Ανατολή συγκεντρώνουν νέα μαύρα σύννεφα για τους λαούς της περιοχής.

Γι' αυτό πρέπει να δυναμώσει η αντιιμπεριαλιστική δράση των συνδικάτων και των άλλων μαζικών φορέων, η πάλη ενάντια στις βάσεις και τα πυρηνικά, ενάντια συνολικά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Να δυναμώσει η φιλία και η αλληλεγγύη των λαών, η προοπτική της αποδέσμευσης από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Καλούμε όλα τα συνδικάτα και τους συνδικαλιστές, όλους τους εργαζόμενους να στηρίξουν και να υπογράψουν το κοινό ψήφισμα της ΕΕΔΥΕ, εργατικών συνδικάτων και πολλών μαζικών φορέων.

Καλούμε όλα τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στις κινητοποιήσεις που θα οργανωθούν ενάντια στη "Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας", σε όλη την Ελλάδα.

Στην Αθήνα, στο Σύνταγμα, αύριο Σάββατο 5 Οκτώβρη, στις 12 μ. και πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org