Παρασκευή 4 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Θα πάρει θέση για τις βάσεις ... όταν έρθει συγκεκριμένη πρόταση!

Σχόλιο της ΤΕ Εβρου του ΚΚΕ για τις σχετικές δηλώσεις Σκουρλέτη από την Αλεξανδρούπολη

Την τοποθέτηση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, που κατά τη διάρκεια περιοδείας του στην Αλεξανδρούπολη στην αρχή της βδομάδας, σε ερώτηση για το ποια είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τη στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, απάντησε πως «τέτοια ζητήματα θα πρέπει να τα βλέπουμε όταν έρχονται ως συγκεκριμένες προτάσεις» (!), σχολιάζει η Τομεακή Επιτροπή Εβρου του ΚΚΕ και αναφέρει:

«Την ώρα που επιταχύνονται οι διαδικασίες για τη μετατροπή της χώρας σε ένα απέραντο ΝΑΤΟικό ορμητήριο και η Αλεξανδρούπολη, όπως όλα δείχνουν, θα αποκτήσει βάση, δηλαδή ένα ακόμα ορμητήριο θανάτου, ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε πως δεν μπορεί να πάρει θέση γιατί "τέτοια ζητήματα θα πρέπει να τα βλέπουμε όταν έρχονται ως συγκεκριμένες προτάσεις"!

Πέντε μέρες πριν την επίσκεψη του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Πομπέο στη χώρα για την ολοκλήρωση της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας με την άνευ όρων παράδοση της χώρας στα ΝΑΤΟικά γεράκια, ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ περιμένει συγκεκριμένες προτάσεις!

Δεν θα μπορούσε όμως να απαντήσει διαφορετικά, όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε τον Στρατηγικό Διάλογο, που αποτελεί τη βάση για τη σημερινή συμφωνία και έστρωσε το χαλί για την παραπέρα πρόσδεση της χώρας στο ΝΑΤΟικό άρμα.

Τεράστιες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ για την ολοένα αυξανόμενη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου και σε βάρος του λαού».

Και καλεί «τον καθένα που προβληματίζεται και ανησυχεί για τις σημερινές εξελίξεις να συμμετάσχει στην κινητοποίηση που οργανώνουν την Παρασκευή 4 Οκτώβρη οι Επιτροπές Ειρήνης Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης, Σωματεία και φορείς απ' όλη την Περιφέρεια».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ