Παρασκευή 4 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΒΟΛΟΥ
Βάζει πλάτη στη μετατροπή της πόλης σε δολοφονικό ορμητήριο

Μετά τις περιφερειακές αρχές Κρήτης και Θεσσαλίας, και η δημοτική αρχή του Βόλου παρέχει στήριξη στην κατάπτυστη Συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ για τις βάσεις και μάλιστα σε μια περιοχή που ιεραρχείται από την αμερικανική κυβέρνηση για τις «διευκολύνσεις», καθώς στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας εγκαθίστανται αμερικανικά ελικόπτερα.

Ετσι, στην Επερώτηση που κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Βόλου για το ζήτημα της Συμφωνίας, ενόψει και της επίσκεψης του Αμερικανού ΥΠΕΞ Πομπέο, η δημοτική αρχή του Βόλου αρνήθηκε επίμονα να διαβαστεί το σχετικό κείμενο και χρησιμοποίησε την προσφιλή αντιδραστική τακτική της να κλείνει το μικρόφωνο στους εκλεγμένους του ΚΚΕ. Με αυτόν τον τρόπο η δημοτική αρχή Βόλου απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι βάζει πλάτη, αποδέχεται, ανοίγει δρόμο για να μετατραπεί η πόλη σε δολοφονικό ορμητήριο του ΝΑΤΟ. Προβάλλει δε το προκλητικό ιδεολόγημα της «οικονομικής ανάπτυξης» με τον ερχομό στην πόλη των ταγμάτων θανάτου, για να αμβλύνει τα αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του λαού του Βόλου.

Σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» καλεί τους Βολιώτες να καταδικάσουν τη στάση της δημοτικής αρχής και να προβληματιστούν για τη σιωπηρή στάση των υπόλοιπων παρατάξεων, της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν είπαν κουβέντα μπροστά στην απαγόρευση της συζήτησης για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα την οποία επέβαλε η δημοτική αρχή. Και να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου, σωματείων και φορέων, σήμερα Παρασκευή στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Πανεπιστημίου, ενάντια στην υπογραφή της «Συμφωνίας Αμυντικής Συνεργασίας» Ελλάδας - ΗΠΑ, δίνοντας μαχητική απάντηση και στη βρώμικη τακτική της δημοτικής αρχής Βόλου.

Υιοθέτησε ψήφισμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» το Δημοτικό Συμβούλιο Ληξουρίου

Στο μεταξύ, με ευρεία πλειοψηφία και εκφράζοντας τις φιλειρηνικές διαθέσεις της πλειοψηφίας του λαού της Κεφαλονιάς, υπερψηφίστηκε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Ληξουρίου ψήφισμα που κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» για την καταδίκη της Συμφωνίας με τις ΗΠΑ.

Με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» σημειώνει: «Θλιβερή μειοψηφία αποτέλεσαν ορισμένοι δημοτικοί σύμβουλοι που ανέσυραν την επιχειρηματολογία της αλήστου μνήμης ρήσης "εμείς ανήκομεν εις την Δύσην"». Η «Λαϊκή Συσπείρωση», υπενθυμίζοντας στο λαό του Ληξουρίου και της Παλικής το ρόλο των ΝΑΤΟικών στη χώρα μας και στην Κύπρο διαχρονικά, τον καλεί να καταδικάσει έμπρακτα αυτές τις απόψεις και να ορθώσει το ανάστημά του απέναντι στην προοπτική να γίνει η περιοχή, συνολικά η χώρα, ορμητήριο αλλά και στόχος στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Και σημειώνει: «Το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε απόσταση αναπνοής από τη βάση του Αραξου, όπου φυλάσσονται πυρηνικά για να χρησιμοποιηθούν στους πολεμικούς τους σχεδιασμούς, κάνει για τον καθένα επιτακτική την ανάγκη για ενεργότερη συμμετοχή στο αντιιμπεριαλιστικό κίνημα ειρήνης, για να κλείσουν η βάση της Σούδας και οι άλλες αμερικανοΝΑΤΟικές στρατιωτικές βάσεις, να μην υπάρξει καμία συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, να αποδεσμευτεί η χώρα μας από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org