Παρασκευή 4 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ανοίγει δρόμους στα «πράσινα» αρπακτικά

Την «αδιαπραγμάτευτη αποφασιστικότητα» της κυβέρνησης της ΝΔ να ανοίξει νέα πεδία κερδοφορίας για τα «πράσινα» αρπακτικά στην Ενέργεια και ευρύτερα, υπονομεύοντας παραπέρα τις λαϊκές ανάγκες και σε αυτόν τον τομέα, επανέλαβε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης ενώπιον του Ευ. Μυτιληναίου, κατά τη διάρκεια της τελετής «θεμελίωσης» του νέου σταθμού παραγωγής ηλεκτρισμού από φυσικό αέριο (ισχύος 826 μεγαβάτ) που κατασκευάζει ο ομώνυμος επιχειρηματικός όμιλος στη Βοιωτία, με την «τεχνογνωσία» της «General Electric».

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός επιστράτευσε όλα τα κάλπικα επιχειρήματα, κάνοντας λόγο για επένδυση «συμβατή με τις τρεις κεντρικές επιλογές της κυβέρνησής μας: Την αντικατάσταση του λιγνίτη από ηπιότερες μορφές παραγωγής, την απελευθέρωση της αγοράς Ενέργειας για να δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις εργασίας αλλά και για να πέσει η τιμή του ρεύματος, και τέλος τον περιορισμό της οικονομικής αιμορραγίας που συχνά προκαλούν οι εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας από γειτονικές χώρες».

Προσπέρασε φυσικά το γεγονός ότι η «απελευθέρωση» συνδέεται με βύθισμα του λαού στην ενεργειακή φτώχεια και αύξηση των τιμολογίων, όπως και ότι - πάλι πρόσφατα με απόφαση της κυβέρνησής του - οι «περισσότερες θέσεις εργασίας» θα είναι σύμφωνα με το σχεδιασμό 40 όλες κι όλες όταν το έργο ύψους 350 εκατ. ευρώ τεθεί σε λειτουργία. Προσπέρασε επίσης το γεγονός ότι η νέα μονάδα θα αυξήσει τις εισαγωγές φυσικού αερίου και κάθε άλλο παρά θα μειώσει την ενεργειακή εξάρτηση της χώρας, στο πλαίσιο και της «απελευθερωμένης» αγοράς Ενέργειας, που έχει ως βασικό στόχο τις εξαγωγές προς την ΕΕ και όχι την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

Στάθηκε ακόμα στους άξονες της «πράσινης ατζέντας» της κυβέρνησης, τάζοντας παραπέρα «απλοποίηση» των αδειοδοτήσεων για τις ΑΠΕ εντός του 2020, ενώ αναφερόμενος στην απόσυρση των λιγνιτικών μονάδων που ετοιμάζει η κυβέρνηση έως το 2028, είπε ότι πρόκειται για έναν στόχο «εξαιρετικά φιλόδοξο» και επανέλαβε προς τους κατοίκους της Δυτ. Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης τις υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα περί «αντισταθμιστικών οφελών» ώστε οι περιοχές αυτές να γίνουν «πόλοι νέων επενδύσεων».

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε επίσης το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού στο Δίστομο και στη Λιβαδειά, όπου μίλησε σε συγκέντρωση τοπικών στελεχών και φίλων της ΝΔ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η αύξηση της λιγνιτικής παραγωγής γίνεται με κριτήριο τα κέρδη των ομίλων(2022-07-30 00:00:00.0)
Εδώ και τώρα κατάργηση έμμεσων φόρων και αυξήσεις μισθών(2022-03-18 00:00:00.0)
Δεν πέφτουν(2021-10-01 00:00:00.0)
Με «μπούσουλα» τις κατευθύνσεις της ΕΕ και τις ανάγκες των μονοπωλίων(2019-11-29 00:00:00.0)
Εύσημα από την τρόικα(2011-05-14 00:00:00.0)
Εγκαίνια «γιορτή» για το κεφάλαιο(2005-07-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ