Παρασκευή 4 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Σκληραίνει η κόντρα Προέδρου - αντιπολίτευσης

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Κλιμακώνεται η ενδοαστική κόντρα του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, με ηγετικά στελέχη των Δημοκρατικών αλλά και αστικά ΜΜΕ, με αφορμή την πρόσφατη απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων να ξεκινήσουν έρευνες με το ενδεχόμενο παραπομπής του σε δίκη και σε καθαίρεση (σε περίπτωση καταδίκης του) για την τηλεφωνική συνομιλία με τον Ουκρανό ομόλογό του, Β. Ζελένσκι, στις 25 Ιούλη, όπου εμφανίζεται να πιέζει για έρευνα στον γιο του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, Χάντερ, που έχει μπίζνες στον ενεργειακό τομέα στην Ουκρανία.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος ζήτησε χτες βράδυ από Ουκρανία και Κίνα να ξεκινήσουν έρευνα σε βάρος των Μπάιντεν. Επέμεινε ότι ζήτησε από τον Κινέζο ομόλογό του, Σι Τζινπίνγκ, να ερευνήσει τους Μπάιντεν, με αφορμή τις πληροφορίες πως ο Χάντερ Μπάιντεν πήρε 1,5 δισ. δολάρια από επιχειρηματικές δραστηριότητες στην Κίνα. Ωστόσο, με τον τρόπο αυτό, όπως παρατήρησαν χτες Αμερικανοί πολιτικοί αναλυτές, είναι σαν να παραδέχτηκε δημοσίως ότι αξίωσε το ίδιο και από τον Ουκρανό ομόλογό του. Εκπρόσωπος του Τζο Μπάιντεν, που φέρεται ως ένα από τα φαβορί για να πάρει το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του 2020, σχολίασε ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος «απεγνωσμένα γραπώνεται από θεωρίες συνωμοσίας που έχουν καταρριφθεί».

Επιπλέον, ο Ανταμ Σιφ, επικεφαλής της επιτροπής της Βουλής που είναι αρμόδια για τις υπηρεσίες Πληροφοριών, σχολίασε πως ο Πρόεδρος Τραμπ «δεν μπορεί να χρησιμοποιεί τις εξουσίες που απορρέουν από το αξίωμά του για να πιέσει ξένους ηγέτες να ερευνήσουν τους πολιτικούς του αντιπάλους».

Στη σκιά αυτών των εξελίξεων, περνούν σχεδόν απαρατήρητες άλλες προσπάθειες της κυβέρνησης για περαιτέρω σκλήρυνση της μεταναστευτικής πολιτικής. Χτες, ανακοινώθηκε πως εξετάζεται σχέδιο... «ιδιωτικοποίησης» του συστήματος κράτησης μεταναστών που φθάνουν στις ΗΠΑ δίχως νόμιμες άδειες εργασίας και παραμονής, αλλά και ότι θα τους επιβληθεί η ακούσια λήψη DNA.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ