Παρασκευή 4 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αλληλεγγύη στις μητέρες που ζουν στους καταυλισμούς

Copyright 2016 The Associated

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας στέκεται αλληλέγγυα στις γυναίκες και τις μητέρες, πρόσφυγες και μετανάστριες, που βιώνουν μια αληθινή κόλαση, ενώ κρατούνται κάτω από απάνθρωπες συνθήκες στο hot spot της Λέσβου και σε παρόμοιες δομές στη νησιωτική ή την ηπειρωτική χώρα.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ανάμεσα σε άλλα:

«Στεκόμαστε στο πλάι κάθε προσφυγομάνας βροντοφωνάζοντας: Φτάνει πια! Οχι άλλοι θάνατοι μανάδων που καίγονται σαν κέρινα ομοιώματα μαζί με τα παιδιά τους εκεί που θα έπρεπε να βρίσκουν ανακούφιση, προστασία, γνήσια αλληλεγγύη. Οχι άλλοι θάνατοι μικρών παιδιών. Πώς να δεχτούμε ότι κάποια παιδιά ζουν σε συνθήκες που μαζί με το τελευταίο τους "παιχνίδι" αφήνουν και την τελευταία τους πνοή;...

Στεκόμαστε αλληλέγγυες στις γυναίκες κάθε ηλικίας που ο κατατρεγμός του πολέμου τις έφερε στο κατώφλι της πόρτας μας και οι πολιτικές των κυβερνήσεων τις αφήνουν έρμαια να διαβιούν σε συνθήκες κόλασης. Απαιτούμε να κλείσουν όλα τα hot spots και να μεταφερθούν πρόσφυγες και μετανάστες σε αξιοπρεπή κέντρα φιλοξενίας. Κανένας ανήλικος να μη ζει σε ακατάλληλες συνθήκες, άστεγος και απροστάτευτος. Να προχωρήσουν οι οικογενειακές επανενώσεις και να μεταβούν οι πρόσφυγες στις χώρες πραγματικού προορισμού τους. Να τηρηθούν όλα τα δικαιώματα των προσφύγων με βάση τη Συνθήκη της Γενεύης, καθώς και τα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο και μεταναστών. Η αλληλεγγύη μας είναι και θα είναι αμέριστη, έμπρακτη, σταθερή και διαρκής».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org