Πέμπτη 26 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Σύσφιξη σχέσεων» σε όλα τα επίπεδα

Δικό του ιδιαίτερο πρόγραμμα «τρέχει» στη Ν. Υόρκη ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Δένδιας, που μεταξύ άλλων πήρε μέρος στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, με θέματα στην ατζέντα Συρία, Λιβύη και Ιράν. Είχε διμερείς συναντήσεις με ομολόγους του, ενώ χτες φιλοξένησε, στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στον ΟΗΕ, την Τετραμερή Συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Βουλγαρίας, Κροατίας και Ρουμανίας, δηλώνοντας κατόπιν ότι μίλησαν «για την προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, για την κοινή μας αντίληψη ότι οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων πρέπει να έχουν μια ευρωπαϊκή προοπτική και τα ειδικά θέματα που δημιουργεί η διεύρυνση όσον αφορά τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία».

Συμμετείχε επίσης στην εκδήλωση Υψηλού Επιπέδου της ΕΕ για τη Συρία, όπως και στην Υπουργική Συνάντηση των χωρών - μελών του Φόρουμ των Αρχαίων Πολιτισμών (AC Forum). Ελαβε ακόμα μέρος στη δεύτερη Τριμερή Συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Κύπρου και Αρμενίας. Ακολούθως αναμενόταν να εκπροσωπήσει την ελληνική κυβέρνηση στο Διατλαντικό Δείπνο που παρέθεσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, M. Πομπέο.

Σήμερα, Πέμπτη, ο Ν. Δένδιας αναμένεται να παραθέσει άτυπο πρωινό εργασίας στα κράτη - μέλη του Οργανισμού Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου, του οποίου η χώρα μας έχει αναλάβει την προεδρία από 1/7. Αύριο Παρασκευή αναμένεται να φιλοξενήσει τη φετινή Τριμερή Συνάντηση Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου, με τις συνομιλίες να εστιάζουν στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στη Ν. Υόρκη βρίσκεται και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, που μεταξύ άλλων συνάντησε και την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδια για θέματα Παιδείας και Πολιτισμού, Marie Royce, την οποία αναμένεται να συναντήσει τον Οκτώβρη και στην Αθήνα, στο πλαίσιο του «Στρατηγικού Διαλόγου» (θυμίζουμε ότι περιλαμβάνει 6 ενότητες: «Περιφερειακή Συνεργασία, Αμυνα και Ασφάλεια, Κράτος Δικαίου και Αντιτρομοκρατία, Εμπόριο και Επενδύσεις, Ενεργειακή Συνεργασία και Επαφές των Πολιτών»). Η υπουργός συζήτησε θέματα όπως «τις δυνατότητες ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και ΗΠΑ σε θέματα Εκπαίδευσης, και ειδικότερα την εκπόνηση κοινών προγραμμάτων σπουδών μεταξύ ελληνικών και αμερικανικών πανεπιστημίων».

Στο φόντο του «Στρατηγικού Διαλόγου» ήταν και η συνάντηση που είχαν στην Αθήνα ο Αμερικανός πρέσβης, Τζ. Πάιατ, με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κ. Τσιάρα, χτες, στην οποία, όπως αναφέρεται αρμοδίως, «συζητήθηκε το ενδεχόμενο αναζήτησης ευρύτερων συνεργασιών στον τομέα ευθύνης του υπουργείου Δικαιοσύνης προς το συμφέρον των δύο χωρών».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ψηλά στην ατζέντα της συνάντησης βρέθηκαν οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα που ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και η απλοποίηση και κυρίως η επίσπευση στη λεγόμενη απονομή της δικαιοσύνης, που θεωρούνται εκ των ων ουκ άνευ για την προσέλκυση «ξένων επενδύσεων», βασικά το ξεκαθάρισμα εμποδίων στο διάβα των «επενδυτών».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο επίκεντρο τα ευρωατλαντικά σχέδια για τη «διεύρυνση» της(2021-08-24 00:00:00.0)
Τριμερής με Κύπρο και Ισραήλ(2021-08-12 00:00:00.0)
Βαρύ πρόγραμμα Μητσοτάκη - Δένδια στις ΗΠΑ(2019-09-23 00:00:00.0)
Θέλει «συναίνεση» στην εμπλοκή με τους «στρατηγικούς εταίρους»(2019-08-02 00:00:00.0)
Επιτάχυνση σχεδιασμών σε Ενεργειακά και «ασφάλεια»(2019-07-31 00:00:00.0)
Συνεχείς επαφές για τα συμφέροντα της ντόπιας αστικής τάξης(2016-09-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ