Δευτέρα 23 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Απειλεί ξανά με χερσαία επέμβαση στη Συρία

Τα τουρκικά στρατεύματα πάντα σε ετοιμότητα στη μεθόριο με τη Συρία

Copyright 2019 The Associated

Τα τουρκικά στρατεύματα πάντα σε ετοιμότητα στη μεθόριο με τη Συρία
ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΑΓΚΥΡΑ.--

Τις γνωστές απειλές για την έναρξη νέας χερσαίας επέμβασης στο συριακό έδαφος, ανατολικά του ποταμού Ευφράτη, επανέλαβε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πριν αναχωρήσει για τις ΗΠΑ, όπου θα συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Ν. Υόρκη. Προειδοποίησε ότι θα μπορούσε ο τουρκικός στρατός να αναλάβει «μονομερή» βήματα εάν οι ΗΠΑ δεν δημιουργήσουν τη «ζώνη ασφαλείας» στη βορειοανατολική Συρία έως το τέλος του μήνα. Πρόσθεσε με νόημα πως η Τουρκία είναι «μαζί με τις ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ» και συνεχίζει «τη στρατηγική σχέση μαζί τους εδώ και πολλά χρόνια» αλλά όταν οι ΗΠΑ βρίσκονται σε μία περιοχή όπου δεν έχουν προσκληθεί (τη Συρία), «δεν μπορούμε να αγνοούμε την υποστήριξη που δίνουν σε τρομοκρατικές δυνάμεις όπως το ΥPG και το PKK». Παρ' όλα αυτά κατέληξε πως «δεν έχουμε καμία επιθυμία να έρθουμε αντιμέτωποι με τις ΗΠΑ».

Το Σάββατο, Σύροι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν πως κατέρριψαν ένα οπλισμένο (πιθανώς ισραηλινό) μη επανδρωμένο αεροσκάφος στην επαρχία Κουνέιτρα, κοντά στα σύνορα με τα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα του Γκολάν. Οι Σύροι αξιωματούχοι πρόσθεσαν πως ανέλαβαν την αποσυναρμολόγησή του ειδικές ομάδες του στρατού που διαπίστωσαν πως το τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος έφερε βόμβες διασποράς.

Αλλο ένα παρόμοιο τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος κατέρριψε ο συριακός στρατός την περασμένη Πέμπτη κοντά στο χωριό Ακραμπα, νότιας της πρωτεύουσας, Δαμασκού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ