Σάββατο 21 Σεπτέμβρη 2019 - Κυριακή 22 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
45ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ
ΧΩΡΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
Ενιαίος αγώνας Ελλήνων και μεταναστών, αυτό είναι το συμφέρον των εργατών

Εκδήλωση με τον τίτλο «Ελληνες και ξένοι εργάτες παλεύουμε ενωμένοι για να... χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα... τον Σοσιαλισμό» έγινε την Παρασκευή, στο Χώρο Προσφύγων και Μεταναστών, με ομιλητή τον Γιάννη Τασιούλα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Κατά τη διάρκειά της η ομιλία εμφανιζόταν σε οθόνη μεταφρασμένη στα Αγγλικά, ένα μέτρο για την καλύτερη επικοινωνία με τους μετανάστες που παρακολουθούσαν.

Ο Γιάννης Τασιούλας αναφέρθηκε στη δράση του Κόμματος για τη μετανάστευση και την προσφυγιά και στα συμπεράσματα που βγαίνουν από αυτή, επισημαίνοντας πως πρέπει να αξιοποιούνται «στην παρέμβασή μας, στην απεύθυνσή μας σε μετανάστες και πρόσφυγες, στην αντιμετώπιση ζητημάτων και προβλημάτων για την οργάνωση του αγώνα, τον καθορισμό του πλαισίου πάλης και αιτημάτων».

Σημείωσε ότι η μετανάστευση και η προσφυγιά είναι αποτέλεσμα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, των πολέμων που κάνουν οι καπιταλιστές στους μεταξύ τους ανταγωνισμούς. Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε, οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου, όπως και αν πλασάρονται, «υλοποιούν σταθερά πολιτική ενάντια στον μετανάστη, στον πρόσφυγα, ενάντια στο εργατικό κίνημα συνολικά». Αναφερόμενος στο ρόλο των διαφόρων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ), που δραστηριοποιούνται στο Προσφυγικό - Μεταναστευτικό, είπε χαρακτηριστικά πως «δεν είναι "αθώες"» και ότι μεταξύ άλλων «επιχειρούν να κρατήσουν χειραγωγημένους εντός πλαισίου τους πρόσφυγες ή να οδηγήσουν την αγανάκτησή τους σε ανώδυνους δρόμους για το κεφάλαιο».


«Το φάρμακο», τόνισε, «η λύση, για να ζήσουν καλύτερα Ελληνες και μετανάστες, είναι η προοπτική της εργατικής εξουσίας, ο σοσιαλισμός. Για να έρθει πιο κοντά η πραγματοποίηση αυτής της προοπτικής, πρέπει να αγωνιστούμε ενιαία, Ελληνες και μετανάστες. Αυτό είναι το συμφέρον των εργατών. Για να προωθηθεί χρειάζεται ολόπλευρα η ισχυροποίηση του ΚΚΕ με νέους εργάτες, Ελληνες και μετανάστες».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ