Σάββατο 21 Σεπτέμβρη 2019 - Κυριακή 22 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
45ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ
ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΤΕΚΙ
Escape room αφιερωμένο στο περιβάλλον

Στην αναζήτηση της πραγματικής διεξόδου για την προστασία του περιβάλλοντος είναι αφιερωμένο το escape room που περιλαμβάνεται στις δραστηριότητες του Μαθητικού Στεκιού και από την πρώτη στιγμή τράβηξε το ενδιαφέρον των επισκεπτών του.

Το σενάριό του ξετυλίγεται ως εξής: Ενας Ελληνας φοιτητής βρίσκεται στον Αμαζόνιο, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, για να συμμετάσχει σε μια συζήτηση για την προστασία του περιβάλλοντος. Επικοινωνεί με τους φίλους του στην Αθήνα και τους ενημερώνει ότι δεν μπορεί να φύγει επειδή έχει ανακαλύψει κάτι και ζητά τη βοήθειά τους. Από κει και πέρα, οι επισκέπτες - ομάδες μαθητών που θα πάρουν μέρος στο escape room καλούνται να βρουν απαντήσεις σε τρεις γρίφους, που στρέφονται γύρω από το σεβασμό στο περιβάλλον, τα αδιέξοδα, να ανακαλύψουν τις σημειώσεις του πρωταγωνιστή της Ιστορίας, ο οποίος θα τους αποκαλύψει τους ενόχους και τη διέξοδο για ουσιαστική προστασία του περιβάλλοντος.

Η συγκεκριμένη δραστηριότητα έρχεται ως συνέχεια των δράσεων που ανέπτυξε η ΚΝΕ το προηγούμενο διάστημα με αφορμή το περιβαλλοντικό έγκλημα στον Αμαζόνιο, αναδεικνύοντας τον πραγματικό ένοχο για την καταστροφή του περιβάλλοντος και καλώντας τη νεολαία να κάνει την προστασία του κομμάτι των αγώνων της.



Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ