Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Στη μάχη για να φτάσει παντού το κάλεσμα για την απεργία στις 24 Σεπτέμβρη

Κάτω τα χέρια από τις Συλλογικές Συμβάσεις και τη συνδικαλιστική δράση!

Στην τελική ευθεία για την 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει για την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη ενάντια στο αντιλαϊκό «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο, συνδικαλιστικές οργανώσεις όλης της χώρας προετοιμάζουν την επιτυχία της κινητοποίησης και των συγκεντρώσεων.

Η απεργία αποτελεί την απάντηση των εργαζομένων στην αντεργατική επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας, που κλιμακώνεται με νέο χτύπημα στις Συλλογικές Συμβάσεις και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, αλλά και στις απροκάλυπτες προσπάθειες των εργατοπατέρων της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ να υπονομεύσουν το απεργιακό μέτωπο.

Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ., στα Προπύλαια. Στον Πειραιά, την ίδια ώρα, στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Στη Θεσσαλονίκη, η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Απόφαση για απεργία στις 24/9 έχουν πάρει, μεταξύ άλλων, η ΑΔΕΔΥ, δεκάδες Εργατικά Κέντρα (ανάμεσα στα οποία αυτά των Αθήνας, Πειραιά, Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, Πάτρας, Εύβοιας) και μεγάλες Ομοσπονδίες.

Δεμένα θα παραμείνουν όλα τα καράβια, καθώς απεργούν οι ναυτεργάτες μετά από απόφαση της ΠΝΟ, ενώ 24ωρη θα είναι η απεργία και στον Ηλεκτρικό στην Αττική, με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ.

Παλεύουμε για σύγχρονους όρους δουλειάς και ζωής


«Ολοι και όλες στην απεργία στις 24 Σεπτέμβρη. Ολοι και όλες στη συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στα Προπύλαια. Στις 24 του Σεπτέμβρη δίνουμε μαζικό, μαχητικό "παρών" στην απεργία που έχουν κηρύξει δεκάδες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα και στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα», τονίζει το ΠΑΜΕ.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Παλεύουμε ενάντια στον "αναπτυξιακό" νόμο της κυβέρνησηςπου δίνει "γην και ύδωρ" στους μεγαλοεπιχειρηματίες, στη μεγαλοεργοδοσία, τσακίζοντας παράλληλα τα εναπομείναντα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Ενάντια στο νόμο που επιχειρεί να βάλει περισσότερα εμπόδια και φραγμούς στα ταξικά συνδικάτα, αυτά που αγωνίζονται με πραγματικές συλλογικές διαδικασίες και υπερασπίζονται τα δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες των εργατών, έχοντας σταθερό μέτωπο απέναντι σε εργοδοσία - κυβερνήσεις.

Παλεύουμε για σύγχρονους όρους δουλειάς και ζωής των εργαζομένων, για αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές, για συνδικάτα ανεξάρτητα από το κράτος και την εργοδοσία.

Μετά από 10 χρόνια κρίσης και τριών μνημονίων που σαν οδοστρωτήρας πέρασαν πάνω από τις ζωές μας και μας ανάγκασαν να πληρώσουμε την κρίση τους, έρχονται τώρα να μας ξαναχρεώσουν την ανάπτυξή τους. Στην ίδια κατεύθυνση, αυτή που εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς και τις απαιτήσεις των κεφαλαιοκρατών, η κυβέρνηση της ΝΔ παίρνει τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ και δίνει νέα ώθηση στην αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική».

Στυλοβάτης της αντεργατικής επίθεσης ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός

Το ΠΑΜΕ υπογραμμίζει ότι η ανάπτυξη αυτή επιδεινώνει τους όρους δουλειάς και ζωής των εργαζομένων, βρίσκει όμως «στυλοβάτες και μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα, στο πρόσωπο του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού. Στη γραμμή της συναίνεσης και της ενσωμάτωσης, του κοινωνικού εταιρισμού, που το συγκεκριμένο νομοσχέδιο επιδιώκει να ενισχύσει και να εδραιώσει μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα».

«Γι' αυτό και η συνδικαλιστική μαφία που ηγείται στη ΓΣΕΕ κάνει ό,τι μπορεί για να υπονομεύσει και να εμποδίσει την απεργία, επιδίδεται σε όργιο συκοφάντησης των ταξικών δυνάμεων, του ΠΑΜΕ, καταφεύγει ακόμα και σε βρώμικους εκβιασμούς συνδικαλιστών», σχολιάζει το ΠΑΜΕ και προσθέτει:

«Το αλισβερίσι τους και η αλληλοστήριξή τους με την κυβέρνηση βγάζουν μάτι! Δεν μας εκπλήσσουν! Αυτόν το ρόλο έχουν αναλάβει διαχρονικά από τα αφεντικά και τις κυβερνήσεις τους!

Δεν θα τους περάσει, όμως. Οι εργαζόμενοι θα δώσουν την απάντηση που αρμόζει στα σχέδια κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων, καθώς και στον απεργοσπαστικό σχεδιασμό της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ!

Καλούμε τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τη δράση τους μέσα από τα συνδικάτα τους, να παλέψουν μέχρι και το τελευταίο λεπτό για την επιτυχία της απεργίας στις 24 Σεπτέμβρη!

Η ανάπτυξή τους τσακίζει τη ζωή μας - Οργάνωση και αγώνας η απάντησή μας. Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα. Συνδικάτα εργατών, όχι των εργοδοτών».

Οι σημερινές πρωτοβουλίες

Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα προετοιμάζουν την απεργία με συνελεύσεις, περιοδείες και εξορμήσεις.

Σήμερα, Παρασκευή:

-- Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου καλεί σε σύσκεψη, στις 7 μ.μ., στα γραφεία του.

-- Το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου και σωματεία της Κω οργανώνουν πικετοφορία, στις 7 μ.μ., με αφετηρία την πλατεία Ελευθερίας.

-- Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής συνεχίζει τις εξορμήσεις και περιοδείες στους εργαζόμενους στους δήμους Αγ. Παρασκευής, Πετρούπολης και Αγίων Αναργύρων, Περάματος, Πεντέλης, Ν. Φιλαδέλφειας, Αγίου Δημητρίου, Λυκόβρυσης - Πεύκης, Ηλιούπολης.

Επίσης, θα γίνουν σύσκεψη με τους εργαζόμενους της «κοινωφελούς εργασίας» στη Φιλαδέλφεια και Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στην Ελευσίνα.

Πλατιά συνδικαλιστική σύσκεψη στην Αττική

Με στόχο την οργάνωση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενάντια στην αντεργατική επίθεση, η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ καλεί σε σύσκεψη Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, Συνδικάτων και συνδικαλιστών, τη Δευτέρα 30/9, στις 6.30 μ.μ., στο θέατρο «Διάνα» (Ιπποκράτους 7, Αθήνα). Με ανακοίνωσή της απευθύνεται σε κάθε συνδικάτο, σε κάθε τίμιο συνδικαλιστή, καλώντας «όλοι μαζί να μην αφήσουμε την κυβέρνηση και τους επιχειρηματικούς ομίλους να βάλουν τα συνδικάτα και τους συνδικαλιστικούς αγώνες στο γύψο».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ