Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΙΑΣΩ»
Διαμαρτυρία για τις συνθήκες εργασίας στα κεντρικά εργαστήρια

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το νοσοκομείο «ΙΑΣΩ», για τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας στα κεντρικά εργαστήρια, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη, με πρωτοβουλία του κλαδικού Σωματείου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι των εργαστηρίων του «ΙΑΣΩ» εργάζονται εδώ και 8 χρόνια σε ένα χώρο που είναι χαμηλοτάβανος, χωρίς παράθυρα, λειτουργούσε παλαιότερα ως πάρκινγκ αυτοκινήτων και βρίσκεται στο 3ο υπόγειο. Με λίγα λόγια, ένας χώρος εντελώς ακατάλληλος για εργασία, που θέτει σε κίνδυνο την υγεία των εργαζομένων.

«Με την κινητοποίηση που πραγματοποιήσαμε, κάναμε ένα ουσιαστικό βήμα στην κατεύθυνση της οριστικής λύσης», βγάλαμε στην επιφάνεια το ζήτημα, σημειώνει το κλαδικό σωματείο.

Απευθύνει ταυτόχρονα «ιδιαίτερο χαιρετισμό σε συνδικαλιστές και εργαζόμενους του νοσοκομείου "ΙΑΣΩ" που στάθηκαν με αξιοπρέπεια στο ύψος των περιστάσεων. Δεν υπέκυψαν στους εκβιασμούς των ανθρώπων της εργοδοσίας, που μέχρι την τελευταία ώρα με απειλές για παντός είδους "κυρώσεις" προσπάθησαν να εμποδίσουν την κινητοποίηση. Πέταξαν στα σκουπίδια τις γνωστές άθλιες συκοφαντίες για το κλαδικό Σωματείο, ότι δήθεν εξυπηρετεί μικροπολιτικά συμφέροντα».

Το Σωματείο διαμηνύει ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα και να μεταφερθούν τα κεντρικά εργαστήρια του «ΙΑΣΩ» σε χώρο που να πληρεί όλους τους όρους Υγιεινής και Ασφάλειας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ