Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ - ΚΙΝΑ
Με τον Κινέζο πρωθυπουργό συναντήθηκε ο Βλ. Πούτιν

Ο Βλ. Πούτιν και ο Λι Κετσιάνγκ κατά τη χτεσινή τους συνάντηση

Copyright 2019 The Associated

Ο Βλ. Πούτιν και ο Λι Κετσιάνγκ κατά τη χτεσινή τους συνάντηση
ΜΟΣΧΑ - ΠΕΚΙΝΟ.--

Συνάντηση με τον Κινέζο πρωθυπουργό Λι Κετσιάνγκ, που πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στη Ρωσία, είχε χτες το βράδυ ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. Η συνάντηση «υπογραμμίζει το γεγονός ότι οι σινορωσικές σχέσεις έχουν εισέλθει σε ένα νέο, ιδιαίτερο επίπεδο», ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

«Είμαι βέβαιος ότι η επίσκεψή σας θα αποτελέσει μια καλή ώθηση στην ανάπτυξη των διακυβερνητικών οικονομικών σχέσεών μας», είπε ο Πούτιν.

Η επίσκεψη του Κινέζου πρωθυπουργού στη Ρωσία, κατόπιν πρόσκλησης του Ρώσου πρωθυπουργού Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ξεκίνησε τη Δευτέρα, ενώ την Τρίτη οι δύο πρωθυπουργοί υπέγραψαν κοινή δήλωση και σειρά συμφωνιών για επενδύσεις, για τη γεωργία, την Ενέργεια και την επιστημονική καινοτομία, την ψηφιοποίηση και την έρευνα για το Διάστημα.

Οπως ανακοίνωσε ο Μεντβέντεφ, Ρωσία και Κίνα σκοπεύουν να αυξήσουν την αξία του μεταξύ τους εμπορίου στα 200 δισ. δολάρια μέχρι το 2024, από περίπου 108 δισ. πέρυσι. Προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, οι δύο πλευρές σχεδιάζουν να ξεκινήσουν κοινά επιχειρηματικά έργα σε Ενέργεια, βιομηχανία υψηλής τεχνολογίας και γεωργία.

Επιπλέον, στο κοινό ανακοινωθέν Κίνα και Ρωσία συμφωνούν να «ευθυγραμμίσουν» καλύτερα την κινεζική πρωτοβουλία «Μία Ζώνη, Ενας Δρόμος» με την Ευρασιατική Οικονομική Ενωση, στην οποία ηγετική δύναμη είναι η Ρωσία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ