Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ανεπιθύμητος στην Πάτρα ο πρέσβης των ΗΠΑ

Συγκέντρωση των Οργανώσεων Πάτρας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ την Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη, στις 8 μ.μ., στην Πλατεία Ολγας

Από πρόσφατη αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση στην Πάτρα
Από πρόσφατη αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση στην Πάτρα
Κάλεσμα στο λαό της Πάτρας να πάρει μέρος μαζικά στη συγκέντρωση που καλούν οι Οργανώσεις Πάτρας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, την Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη, στην Πλατεία Ολγας, στις 8 μ.μ., για να μην περάσουν τα σχέδια των ιμπεριαλιστών, απευθύνει η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Ελλάδας του Κόμματος, με αφορμή τη διοργάνωση συνεδρίου στην πόλη με προσκαλεσμένο τον Αμερικανό πρέσβη Πάιατ.

Ομιλητής στη συγκέντρωση θα είναι ο Δημήτρης Τζαβάρας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας.

Το συνέδριο όπου συμμετέχει ο Αμερικανός πρέσβης πραγματοποιείται από 19 έως 21 Σεπτέμβρη από την εφημερίδα «Πελοπόννησος», με θέμα: «Περιφερειακή πολιτική ανάπτυξη με έμφαση στην ελληνική πραγματικότητα».

Οπως τονίζει στην ανακοίνωση - κάλεσμα, με την οποία ήδη «οργώνουν» γειτονιές και χώρους δουλειάς οι Οργανώσεις του Κόμματος, η ΕΠ Δυτική Ελλάδας του ΚΚΕ: «Τα "σούρτα - φέρτα" του Αμερικανού πρέσβη, στην Πάτρα, την Αιτωλοακαρνανία, την Αλεξανδρούπολη, τα Γιάννενα και αλλού συνδέονται άμεσα με τα γεωστρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ και τα επενδυτικά σχέδια μεγάλων διεθνών οικονομικών ομίλων για την ευρύτερη περιοχή και την εγκατάσταση πυρηνικών στον Αραξο.

Ο πρέσβης συμμετέχει στο συνέδριο στην ενότητα "Ενεργειακές εξελίξεις ως μοχλός περιφερειακής ανάπτυξης", αφού, για την περιοχή μας, υπάρχουν σχεδιασμοί για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, μαζί με μια σειρά και από άλλες επιδιώξεις των ΗΠΑ, για λιμάνια, αγωγούς, ανεμογεννήτριες κ.ά. Οι συζητήσεις για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων και οι σχετικές αντιπαραθέσεις αφορούν την εξασφάλιση της κερδοφορίας συγκεκριμένων ενεργειακών κολοσσών. Ο όλος σχεδιασμός σχετίζεται με τη διείσδυση των ΗΠΑ στα Δ. Βαλκάνια και τις αντιθέσεις με τη Ρωσία και την Κίνα.

Εχει βαριές ευθύνες η κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ. Ευθύνες έχουν και το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, το κόμμα του Βαρουφάκη, γιατί όλοι "πίνουν νερό" στο όνομα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ».

Η Επιτροπή Περιοχής του Κόμματος τονίζει ακόμη: «Ολα είναι δεμένα και με την υπογραφή της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας που ετοιμάζεται να υπογράψει η κυβέρνηση της ΝΔ τον Οκτώβρη με την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Πομπέο στην Αθήνα», θυμίζοντας τα όσα σχετικά είχε πει για τα σχέδια αυτά πρόσφατα ο Αμερικανός πρέσβης σε συνέντευξή του και καλεί «το λαό, τη νεολαία της Πάτρας σε συσπείρωση, για να μην περάσουν τα σχέδια των ιμπεριαλιστών.

  • ΟΧΙ στη νέα, καταστροφική για το λαό συμφωνία με τις ΗΠΑ, που ετοιμάζει η ΝΔ!
  • Να κλείσουν ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ σε ΣΟΥΔΑ, ΛΑΡΙΣΑ, ΑΡΑΞΟ, ΑΚΤΙΟ, ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΚΕΙΟ κ.α.!
  • Εξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ!
  • ΟΧΙ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΡΑΞΟ!
  • Καμιά συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων και των φαντάρων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές σε βάρος των λαών!
  • Με δυνατό λαϊκό κίνημα και συμμαχία των εργατών, των φτωχομεσαίων αγροτών και των λαϊκών στρωμάτων των πόλεων, ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ.

Η καπιταλιστική ανάπτυξη σημαίνει εκμετάλλευση, φτώχεια και πολέμους.

Ο λαός μπορεί να γίνει νοικοκύρης στον τόπο μας με τη δική του εξουσία, ο πλούτος που διαθέτει η Αχαΐα και η χώρα μας, να γίνει κοινωνική ιδιοκτησία, για την ευημερία του λαού και της νεολαίας.

ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org