Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η «Μήδεια» του Μποστ στο «Θησείον»

Από 13 Νοέμβρη στο «Θησείον, ένα θέατρο για τις Τέχνες» θα παρουσιαστεί η σατιρική κωμωδία του Μποστ «Μήδεια».

Η «Μήδεια» του Μέντη Μποσταντζόγλου (Μποστ) αποτελεί μια από τις κορυφαίες κωμωδίες της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας και έχει σημειώσει τεράστια επιτυχία ανά περιόδους στο θέατρο «Στοά» με την Λήδα Πρωτοψάλτη και τον Θανάση Παπαγεωργίου, όπως επίσης από άλλους θιάσους σε καλοκαιρινές περιοδείες στην Ελλάδα.

Ο Μποστ πέτυχε το στόχο του και δημιούργησε μια μοναδική σάτιρα βασισμένη στις πιο τραγικές ιστορίες της αρχαίας δραματουργίας. Με την μοναδικότητα της γραφής του, ο Μποστ μετατρέπει την τραγική ηρωίδα του Ευριπίδη σε μια - μέχρι δακρύων από τα γέλια - κωμικοτραγική φιγούρα και παράλληλα, με αριστοφανικές μεταφορές και συνεχείς παρερμηνείες, καυτηριάζει τη νεοελληνική πραγματικότητα. Οπως ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για ένα έργο που επικρίνει τους επικριτάς, προβληματίζει τους κριτάς και ελευθερώνει τους θεατάς».

Τον κεντρικό ρόλο υποδύεται ο Μάκης Παπαδημητρίου. Μαζί του οι Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, Γιάννης Δρακόπουλος, Νίκος Πουρσανίδης, Γεράσιμος Σκαφίδας, Μπέτυ Αποστόλου, Αννα Κλάδη. Στον ρόλο της Καλόγριας Πόλυ η Μίνα Αδαμάκη.

Η μουσική της παράστασης είναι πρωτότυπη, παίζεται ζωντανά επί σκηνής από τους ηθοποιούς και φέρει την υπογραφή της Monika.

Στο Θέατρο «Θησείον» ήδη ανεβαίνει η παράσταση «Ενας κάποιος τέτοιος Βυσσινόκηπος» της ομάδας «Nunc», βασισμένη στον «Βυσσινόκηπο» του Τσέχοφ, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00. Σήμερα κάνει πρεμιέρα η παράσταση «Σούπερ ΣΟΣ», που θα παίζεται για λίγες παραστάσεις από Τετάρτη έως Κυριακή στις 21.00. Οπως έχει ανακοινωθεί στο θέατρο θα επαναληφθούν και οι παραστάσεις «Ο καλός άνθρωπος του Σετσουάν» του Μπέρτολτ Μπρεχτ, από τις 2 Οκτώβρη και «Η Γίδα ή Ποια είναι η Σύλβια;» του Εντουαρντ Αλμπι, από τις 7 Οκτώβρη.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org