Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Σήμερα η πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «Από τη γη στον ουρανό»

Σήμερα, Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη, στις 19.30, στον κινηματογράφο «Studio» (Σπάρτης και Σταυροπούλου 33, πλατεία Αμερικής), σε μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη πρεμιέρα του τουρκικού ντοκιμαντέρ «Από τη γη στον ουρανό». Ενα ντοκιμαντέρ από την Ανατολία...

Στην εκδήλωση θα δώσουν το «παρών» δημιουργοί του ντοκιμαντέρ, καθώς και αντιπροσωπεία από το Ντερσίμ, πόλη της κεντροανατολικής Τουρκίας, με επικεφαλής τον αγωνιστή δήμαρχο της πόλης Φατίχ Μεχμέτ Ματσόγλου, συνεργαζόμενο με το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας.

Η προβολή του ντοκιμαντέρ θα πλαισιωθεί με καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Η εκδήλωση θα ανοίξει με τη Χορωδία του Πάντειου Πανεπιστήμιου να ερμηνεύει τον Υμνο της Διεθνούς και στις δύο γλώσσες, Ελληνικά και Τούρκικα. Στη συνέχεια, Ελληνες, Τούρκοι και Κούρδοι καλλιτέχνες ερμηνεύουν τραγούδια της πατρίδας τους, τραγούδια φιλίας και αλληλεγγύης. Ακόμα, στον κινηματογράφο θα υπάρχουν έκθεση ζωγραφικής του καλλιτέχνη Γιασάρ Ντεμίρ καθώς και έκθεση φωτογραφίας.

Πληροφορίες - κρατήσεις στα τηλέφωνα 210 8640054 και 210 8220008.

Το ντοκιμαντέρ θα συνεχίσει να προβάλλεται από την Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη στους κινηματογράφους «Studio» και «Μικρόκοσμος».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ