Τρίτη 17 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
45ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ
Συγκέντρωση υπογραφών καταγγελίας της Συμφωνίας Ελλάδας - ΗΠΑ για τις βάσεις

Βήμα μαζικής καταγγελίας της Συμφωνίας Ελλάδας - ΗΠΑ για τις στρατιωτικές βάσεις είναι το 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». Κείμενο υπογραφών για αυτήν την επικίνδυνη για το λαό μας εξέλιξη διακινήθηκε τις προηγούμενες μέρες στις εκδηλώσεις στις μεγάλες πόλεις, ενώ θα διακινηθεί και στο κεντρικό τριήμερο στην Αθήνα. Θα υπάρχουν ειδικοί ορθοστάτες σε όλο το χώρο του Πάρκου Τρίτση, όπου οι επισκέπτες του Φεστιβάλ θα μπορούν να διαβάζουν και να βάζουν την υπογραφή τους στο παρακάτω κείμενο:

«Εκφράζουμε τη μεγάλη ανησυχία μας και την έντονη καταδίκη μας για την ελληνοαμερικανική "Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας", που επιχειρεί να ανανεώσει και να ενισχύσει η κυβέρνηση, αναβαθμίζοντας τη βάση της Σούδας, προσθέτοντας τις βάσεις της Λάρισας και του Στεφανοβίκειου και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, που δημιούργησε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Πρόκειται για πολύ επικίνδυνη εξέλιξη, που εμπλέκει παραπέρα τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και στους ανταγωνισμούς στην περιοχή μας, με μεγάλους κινδύνους για το λαό και τη νεολαία, εμπλοκή σε πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς.

Διατρανώνουμε τη θέλησή μας για συνέχιση της πάλης ενάντια ΣΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Να κλείσει η βάση της Σούδας και οι άλλες αμερικανοΝΑΤΟικές στρατιωτικές βάσεις.
  • Καμία συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ».

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ