Τρίτη 17 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE 1
«Απέδρασε» ο ΠΑΟΚ, «εκτόξευση» για τον Αρη

Εστω και δύσκολα, ο ΠΑΟΚ πέρασε από το Περιστέρι, διατηρώντας το αήττητο

Eurokinissi

Εστω και δύσκολα, ο ΠΑΟΚ πέρασε από το Περιστέρι, διατηρώντας το αήττητο
Η «απόδραση» του ΠΑΟΚ από το Περιστέρι, η εντυπωσιακή επανεκκίνηση του Αρη κόντρα στον Παναθηναϊκό και οι νέες νίκες της Ξάνθης και του ΟΦΗ ήταν τα αποτελέσματα που ξεχώρισαν στην 3η αγωνιστική της Super League 1. Στα αξιοσημείωτα και η ευρεία νίκη του Ολυμπιακού επί του Βόλου, με τους «ερυθρόλευκους» να εμφανίζονται πανέτοιμοι για τη μάχη του Champions League.

Η καλύτερη αναμέτρηση της αγωνιστικής έγινε στο Περιστέρι, όπου ο ΠΑΟΚ πήρε σημαντικότατο «διπλό» 3-2 επί του Ατρόμητου. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος και προηγήθηκαν 2-0 (Ακπόμ 17', Μάτος 22'), στην επανάληψη όμως οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ισοφάριση μέσα σε λίγα λεπτά, με σκόρερ τον Βέλλιο (46', 52'). Ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη στις καθυστερήσεις (94') με γκολ του Κρέσπο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε μια στιγμή αδράνειας στην άμυνα του Ατρόμητου. Λίγο πριν είχε ακυρωθεί από το VAR πανομοιότυπο γκολ του Βαρέλα ως οφσάιντ, ενώ κάτι ανάλογο συνέβη και για τους γηπεδούχους στα πρώτα λεπτά (3') όταν ο Γούτας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Παρότι ακόμα βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή (υπηρεσιακός ο Μιχάλης Τερζής), ο Αρης άφησε πίσω του το άσχημο ξεκίνημα και έφτασε σε επιβλητική νίκη 4-0 επί του Παναθηναϊκού. Οι Θεσσαλονικείς ήταν καταιγιστικοί, εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τα τραγικά λάθη στην άμυνα των «πρασίνων» και πήραν τους τρεις βαθμούς με σκόρερ τους Φετφατζίδη (20'), Βέλεθ (43'), Ντιγκινί (53') και Ιντέγε (64'). Ο δε Παναθηναϊκός έμεινε στον ένα βαθμό σε τρεις αγωνιστικές, το κλίμα στην ομάδα είναι βαρύτατο και τις επόμενες μέρες αναμένονται εξελίξεις.

Συνέχεια στο εντυπωσιακό της ξεκίνημα έδωσε η Ξάνθη. Νίκησε και τον Αστέρα Τρίπολης, με 2-1 στην έδρα της (Τζουρίσκοβιτς 19', Στουργκεόν 55' - Φερντάντεζ 58'), και παραμένει αήττητη και στην κορυφή της βαθμολογίας.

Σε άριστη κατάσταση ενόψει της πρεμιέρας για τον όμιλο του Champions League με αντίπαλο την Τότεναμ εμφανίστηκε ο Ολυμπιακός, συντρίβοντας 5-0 τον Βόλο στο Φάληρο (Γκιγιέρμε 12', Ελ Αραμπί 71', Γκερέρο 79', Βαλμπουενά 84', Σουντάνι 94') και κάνοντας το 3/3 στο πρωτάθλημα.

Στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ με πρωταγωνιστή τον Λιβάγια έφτασε στη δεύτερη νίκη της, με 2-0 επί της Λαμίας (Πλιάτσικας αυτογκόλ 37', Βράνιες 45'). Με «φόρα» από το «διπλό» στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού, ο ΟΦΗ πέτυχε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του, με 3-1 επί του Παναιτωλικού στο Ηράκλειο (Τσιλιανίδης 54', 86', Μάνος 61' - Μόραρ 69').

Τέλος, το γκολ του Μαξίμοβιτς στο 55' ήταν αρκετό για τον Πανιώνιο ώστε να επικρατήσει της ΑΕΛ στη Νέα Σμύρνη.

Η βαθμολογία: Ολυμπιακός 9, ΠΑΟΚ 9, Ξάνθη 9, ΟΦΗ 7, ΑΕΚ 6, Βόλος 6, Αρης 4, Ατρόμητος 2, Λαμία 2, ΑΕΛ 1, Παναθηναϊκός 1, Αστέρας Τρίπολης 0, Παναιτωλικός 0, Πανιώνιος -3.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ