Τρίτη 17 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Συνέχεια στον καβγά για την ... «αντικειμενικότητα» της ΕΡΤ

Τον τίτλο του υπερασπιστή της αντικειμενικότητας και αμεροληψίας της ΕΡΤ, προκειμένου να κρύψουν ότι αμφότεροι έχουν καταστήσει την κρατική ραδιοτηλεόραση κυβερνητικό «μαγαζάκι», διεκδίκησαν και χτες κυβέρνηση της ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, μεταφέροντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής την ψευδεπίγραφη αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ τους με αφορμή τον διορισμό στη θέση του προέδρου της ΕΡΤ του μέχρι πρότινος επικεφαλής του γραφείου Τύπου της ΝΔ Κ. Ζούλα.

Η Επιτροπή συνεδρίασε για να εκφράσει γνώμη τόσο επί του διορισμού του Κ. Ζούλα, όπως και επί του διορισμού του Γ. Γαμπρίτσου στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Πάντως το ανησυχητικό ήταν η αναφορά του νέου προέδρου στο μεγάλο κόστος της ΕΡΤ για το προσωπικό, στην ανάγκη «ανανέωσης του προσωπικού» και «εξορθολογισμού».

Παραμένει κυβερνητικό φερέφωνο

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, σημειώνοντας ότι το ΚΚΕ καταψηφίζει την πρόταση, σχολίασε ότι η ΕΡΤ, όπως και επί ΣΥΡΙΖΑ, θα εξακολουθήσει να είναι κυβερνητικό φερέφωνο, όπως διαφάνηκε και από την υπαγωγή της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης στον πρωθυπουργό.

Επισήμανε ότι έχουν δοθεί τα πρώτα δείγματα γραφής με την κυριαρχία της κυβερνητικής προπαγάνδας στα δελτία ειδήσεων, την αποσιώπηση των λαϊκών κινητοποιήσεων, τις εκπομπές που αναπαράγουν «το δίπολο, με τα μικρότερα κόμματα και ειδικά το ΚΚΕ να εμφανίζονται με το σταγονόμετρο», στο γεγονός ότι δεν υπάρχει διαπιστευμένος της ΕΡΤ στο ΚΚΕ, όπως συνέβαινε επί τρία χρόνια με την προηγούμενη κυβέρνηση.

Αναφέρθηκε ειδικά στους εργαζόμενους και συμβασιούχους της ΕΡΤ, που τους οφείλονται απλήρωτες υπερωρίες, αργίες πριν ακόμα από το κλείσιμό της, στους εργολαβικούς εργαζόμενους, στον κανονισμό της ΕΡΤ ο οποίος «ενισχύει τον ρόλο των διευθυντών» κ.ά., για τα οποία οι προτεινόμενοι δεν είπαν λέξη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ