Τρίτη 17 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
«Αθώα περιστερά» ο επικεφαλής του τάγματος εφόδου

Με την απολογία του χρυσαυγίτη Αναστάσιου Πανταζή, γνωστού και ως «Τάσου», «Τασάρα» ή «Πανταζάρα», ολοκληρώθηκαν χτες, στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής, οι απολογίες για τη δολοφονική επίθεση στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.

Ο Πανταζής, που ήταν στο 5μελές Περάματος της Χρυσής Αυγής, αφού ...ξύπνησε (προανακριτικά είχε δηλώσει ότι κοιμόταν στο σπίτι του), θυμήθηκε μεν ότι ήταν στη δολοφονική επίθεση, αντιστρέφοντας όμως την πραγματικότητα και παρουσιάζοντας τα θύματα ως θύτες! Ανέφερε ότι οι κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ τούς επιτέθηκαν με κοντάρια με κόκκινες σημαίες, ενώ κάποιοι φορούσαν και κράνη. Δεν απάντησε όμως στις επίμονες ερωτήσεις του δικαστηρίου με ποιο τρόπο τελικά χτυπήθηκαν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, με δεδομένο τον ισχυρισμό του ότι όχι μόνο δεν κρατούσαν τίποτα αλλά και δύο σημαίες που είχαν ήταν στηριγμένες σε φυσοκάλαμο... Ενδεικτικά ρωτήθηκε: «Βγαίνουν από το αυτοκίνητο φορώντας κράνη ενώ βλέπουν απέναντι αφίσες και βούρτσες;», «Τι ήταν αυτό που τους φόβισε;», «Με τι μέσο προκλήθηκαν τότε οι βλάβες στους ανθρώπους του ΠΑΜΕ;», «Οι άλλοι του ΠΑΜΕ βγήκαν με τα κράνη. Ο Χατζηδάκης έφαγε την πέτρα. Εκείνοι είναι εξοπλισμένοι. Πώς και δεν προκάλεσαν περισσότερες σωματικές βλάβες;».

Προσπάθησε επίσης μάταια να πείσει το δικαστήριο πως το τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής αποτελούνταν στην πλειοψηφία του από γιαγιάδες και παιδιά που παρέμειναν στο χώρο, σε αντίθεση με αυτόν και τους συγκατηγορουμένους του, που έτρεξαν για να διαφύγουν. Επιβεβαίωσε τις μαρτυρίες ότι βγήκε μπροστά και συστήθηκε με τη δικαιολογία ότι και αυτός (όπως και ο Χατζηδάκης) προσπάθησε να ηρεμήσει τα πνεύματα. Αντίθετα επίσης με τα όσα υποστήριξε, υπάρχουν μαρτυρίες που αναφέρουν ότι εκείνο το βράδυ όχι μόνο έδινε εντολές αλλά προσπάθησε να χτυπήσει τον Καραμπέρη με καδρόνι.

«Ψάχνεται» ακόμα στις συνεχόμενες αντιφατικές καταθέσεις του ο σκοπός της νυχτερινής συγκέντρωσής τους το βράδυ της επίθεσης. Το αν τελικά βγήκαν δήθεν για αφισοκόλληση, για τρικάκια, για εφημερίδες, για να βάψουν, ή αν έβαψαν τελικά με πλαστική μπογιά και όχι με σπρέι που είναι ...ακριβό και δεν το προτιμούσαν, όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε.

Δεν είμαι ο Τάσος σου...

Αρνήθηκε ότι οι αναφορές το βράδυ της δολοφονικής επίθεσης στη συνομιλία Λαγού - Δεβελέκου, όπου ακούγεται το όνομά του, «Θα φάνε γερό πέσιμο τα κομμούνια. Εχουν βγει και βάφουνε. Μάζεψε ο Τάσος καμιά τριανταριά», αφορούν τον ίδιο. Μάλιστα, παρέπεμψε σε άλλους... Τάσους, όπως τον Παπαδόπουλο και τον Μιχάλαρο. Οταν όμως του επισημάνθηκε από το δικαστήριο και την Πολιτική Αγωγή ότι την επόμενη μέρα σε συνομιλίες Λαγού, Δεβελέκου, Πατέλη γίνεται χρήση του επωνύμου του («περιχαρής ο Πανταζής», «τους μακελέψαμε», «θα στεναχωρηθεί ο Τάσος», «δεν στεναχωριέται η Πανταζάρα με αυτά», «το Πέραμα έπεσε στα χέρια του Τάσου» κ.λπ.) προσπάθησε να το δικαιολογήσει μιλώντας για ειρωνικά σχόλια επειδή σηκώθηκε και έφυγε (!) γεγονός που δεν αποδεικνύεται όμως από τα συμφραζόμενα...

Επιβεβαιώνει, επίσης, ότι μίλησε με τον Λαγό την άλλη μέρα και τον ενημέρωσε για την αποκαλούμενη συμπλοκή, γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με τις δηλώσεις της Χρυσής Αυγής μετά την επίθεση, που κάνει λόγο για ψέματα των κομμουνιστών. Δεν απάντησε για το αντικείμενο της συνομιλίας του με τον Λαγό λίγα λεπτά πριν από τη δολοφονική επίθεση στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ. Ενώ δεν ...θυμόταν τη συνομιλία του με τον Λαγό μια βδομάδα μετά τη δολοφονία Φύσσα.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι, όπως είπε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, πήγε στην ομιλία Λαγού και άλλων στελεχών της ναζιστικής οργάνωσης στη Ζώνη παρά το ότι δεν είχε προσωπικό ενδιαφέρον, γιατί δεν δούλευε στη Ζώνη. Ομως, όπως ανέφερε, «απλά είχα φίλους που είναι εργολάβοι (στα καράβια, στα ναυπηγεία) και ήθελα να δω αν αυτά που λένε θα πραγματοποιούνταν». Ενδεικτικά αναφέρουμε: Πρόεδρος: «Κι έπρεπε να στείλουν εσάς;». Πανταζής: «Δεν με έστειλε κανείς. Ηθελα να δω, θα λέγανε ότι θα φέρουν καράβια, να δω, θα φέρουν; Με ενδιαφέρει γιατί αν δουλεύει η Ζώνη, δουλεύουν όλα. Ολο το Πέραμα...».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζεται η δίκη δύο χρυσαυγιτών(2022-05-03 00:00:00.0)
Αρνητικές αποφάσεις για αποφυλακίσεις χρυσαυγιτών(2021-11-02 00:00:00.0)
Προκλητικός και αμετανόητος ο περιφερειάρχης Πειραιά της ναζιστικής οργάνωσης(2019-10-31 00:00:00.0)
Χονδροειδή ψέματα και αντιφάσεις(2019-09-12 00:00:00.0)
Συνεχίστηκαν τα αναγνωστέα έγγραφα(2018-02-23 00:00:00.0)
Η επίθεση στους κομμουνιστές αφορά όλο το λαό(2013-09-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ