Τρίτη 17 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΕΛΙΚΟΣ
Επιστροφή της Ισπανίας στην κορυφή

Τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στο μπάσκετ σε διεθνές επίπεδο επιβεβαίωσε η Ισπανία, νικώντας 95-75 την Αργεντινή στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας και κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση. Οι Ιβηρες στέφθηκαν παγκόσμιοι πρωταθλητές για πρώτη φορά μετά το 2006, όταν νίκησαν την Ελλάδα στον τελικό του Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας, και για δεύτερη φορά συνολικά, ενώ πρόκειται για το 11ο μετάλλιο που κατακτούν τα τελευταία 13 χρόνια σε όλες τις διεθνείς διοργανώσεις και 19ο συνολικά, αποδεικνύοντας ότι αποτελούν την πιο επιτυχημένη ευρωπαϊκή ομάδα. Για την Αργεντινή ήταν ο τρίτος τελικός στη διοργάνωση και το δεύτερο ασημένιο μετάλλιο που κατακτά (έχει και ένα χρυσό).

Στον τελικό στο Πεκίνο οι Ισπανοί εμφανίστηκαν πιο «διαβασμένοι», έδειξαν μεγαλύτερο πάθος σε σχέση με τους κουρασμένους σωματικά και ψυχολογικά Αργεντίνους και έφτασαν στο θρίαμβο πιο εύκολα από το αναμενόμενο. Κορυφαίος παίκτης των νέων παγκόσμιων πρωταθλητών ήταν ο Ρούμπιο με 20 πόντους, ενώ πολύτιμες βοήθειες έδωσαν οι Μαρκ Γκασόλ και Γιουλ.

Η Ισπανία επέβαλε το ρυθμό της από την αρχή, προηγήθηκε 23-11 στο δεκάλεπτο και διατήρησε τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο μέχρι την ανάπαυλα (43-31). Η Αργεντινή αδυνατούσε να απαντήσει, καθώς τα δύο βασικά ατού της, ο Σκόλα και ο Καμπάσο, εξουδετερώθηκαν από την ισπανική άμυνα, με αποτέλεσμα η διαφορά να διευρύνεται συνεχώς (66-47 στο 30'), και τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

Ισπανία: Μπεϊράν, Κλαβέρ 2, Κολόμ, Ρούντι 11, Χουάντσο Ερνανγκόμεθ 11, Γουίλι Ερνανγκόμεθ 11, Γιουλ 15, Οριόλα 6, Ραμπασέδα, Ρίμπας 5, Ρούμπιο 20, Γκασόλ 14.

Αργεντινή: Μπρουσίνο 8, Καφάρο, Καμπάσο 11, Ντεκ 24, Ντέλια 2, Φιέλερουπ, Γκαλίτσι, Γκαρίνο, Λαπροβίτολα 17, Ρεντίβο 3, Σκόλα 8, Βιλντόζα 2.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ