Τρίτη 17 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
6 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ
Αύριο Τετάρτη η κινητοποίηση των σωματείων

Στις 6 μ.μ., στην πλατεία Νίκης (Ζαρντέν), στο Κερατσίνι

Αύριο Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί στο Κερατσίνι η κινητοποίηση για τα έξι χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από την εγκληματική ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής που διοργανώνουν σωματεία και συνδικάτα του Πειραιά.

Το ραντεβού έχει δοθεί για τις 6 μ.μ. στην πλατεία Νίκης (Ζαρντέν), στο Κερατσίνι.

Τα σωματεία απαιτούν άμεσα να ολοκληρωθεί η δίκη και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι δολοφόνοι, ενώ καταγγέλλουν τον Ποινικό Κώδικα που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και ρίχνει στα μαλακά τους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής.

Δεν εφησυχάζουμε!

Στο κάλεσμά τους σημειώνουν επίσης:

«Σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ, παίρνοντας τη σκυτάλη από την αντιλαϊκή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, κλιμακώνει την επίθεση στα εργατικά - λαϊκά στρώματα, έτσι ώστε να διευκολύνονται οι όροι κερδοφορίας του κεφαλαίου. (...)

Σε συνθήκες που οι ανταγωνισμοί οξύνονται, όρος για το κεφάλαιο είναι το εργατικό - λαϊκό κίνημα να είναι στο γύψο. Αυτό εξυπηρετεί η διάταξη που φέρνει η ΝΔ για το ηλεκτρονικό φακέλωμα των εργαζομένων, έτσι ώστε να αποτρέπει αγώνες και κινητοποιήσεις που η βάρβαρη πολιτική τους αντικειμενικά γεννά. Δεν αρκεί στην εργοδοσία ο απεργοκτόνος νόμος του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε θα αρκεστεί στο νομοθέτημα που θα φέρει η ΝΔ. Ξέρουν καλά ότι την πάλη των αποφασισμένων εργατών δεν μπορούν να την αποτρέψουν με χαρτιά, γι' αυτό και έχουν ανάγκη εγκληματικές ομάδες σαν τη Χρυσή Αυγή, που θα απλώνουν το βίαιο χέρι του κεφαλαίου στους χώρους δουλειάς.

Εχουμε πείρα, όπως με το δουλεμπορικό της Χρυσής Αυγής στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη στο Πέραμα και την προσπάθειά του στο πλευρό των εργολάβων για να μην εφαρμοστεί η κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψε το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής στη Ζώνη μετά από 9μηνο αγώνα.

Εχουμε πείρα από τις άπειρες παρεμβάσεις των χρυσαυγιτών βουλευτών υπέρ του κεφαλαίου, για τη φοροασυλία του και την ενίσχυση της κερδοφορίας του, αλλά και ότι βγάζουν σπυριά σε κάθε διεκδίκηση της εργατικής τάξης, του λαού, της νεολαίας.

Είναι γελασμένοι όμως αν νομίζουν ότι με τέτοιους μηχανισμούς, αλλά και τους νόμους που ετοιμάζουν, μπορούν να σταματήσουν το ποτάμι της λαϊκής οργής και αγανάκτησης. Θα φάνε τα μούτρα τους.

Οργανώνουμε την πάλη μας με τα σωματεία μας στους τόπους δουλειάς και στους κλάδους για τα δικαιώματά μας, με επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες μας κόντρα σε κυβέρνηση - κεφάλαιο - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Δεν εφησυχάζουμε την πάλη μας απέναντι στο φασισμό. Απομονώνουμε τους φασίστες όπου και με όποιον τρόπο και με όποια ετικέτα κάνουν την εμφάνισή τους και στοχεύουμε σε αυτούς για τους οποίους δουλεύουν: Βιομήχανους, εφοπλιστές, μεγαλοεργολάβους, μεγαλεμπόρους, τραπεζίτες και τα λοιπά παράσιτα της κοινωνίας, το σάπιο σύστημά τους.

Καταδικάζουμε τον αντικομμουνισμό, που είναι λίπασμα για να ανδρώνεται ο φασισμός».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με τον φασισμό δεν ξεμπερδεύουμε όσο υπάρχει το σύστημα που τον γεννά(2021-09-18 00:00:00.0)
Δεν ξεχνάμε τα εγκλήματα των ναζί!(2021-09-17 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις από σωματεία και φορείς σε Κερατσίνι και Εφετείο(2020-09-16 00:00:00.0)
Να τιμωρηθούν οι φασίστες δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής(2020-09-10 00:00:00.0)
Καλεί στην κινητοποίηση ενάντια στη δράση της Χρυσής Αυγής(2018-09-13 00:00:00.0)
Συγκέντρωση καταδίκης της ναζιστικής Χρυσής Αυγής(2018-09-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ