Σάββατο 14 Σεπτέμβρη 2019 - Κυριακή 15 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο λαός στην αντεπίθεση! Να μην πληρώσει την ανάπτυξη για το κεφάλαιο

Ομιλία του Δ. Κουτσούμπα στην εκδήλωση της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ: Υπάρχει διέξοδος και τη δείχνει η πρόταση του ΚΚΕ. Με την εργατική τάξη μπροστά, με Κοινωνική Συμμαχία, για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, με γνώμονα τις ανάγκες της κοινωνίας και όχι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων

  • Η ανάπτυξη που σχεδιάζει η κυβέρνηση και στηρίζουν τα άλλα κόμματα δεν έχει καν πρόβλεψη για ανάκτηση των απωλειών της κρίσης, πόσο μάλλον για δικαιώματα και μισθούς που να αντιστοιχούν στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.
  • Είτε με «βιώσιμη» είτε με «δίκαιη» είτε με «πράσινη» ανάπτυξη, ο λαός θα συνεχίσει να πληρώνει τις φοροαπαλλαγές των επιχειρηματικών ομίλων, να εργάζεται με χαμηλούς μισθούς και άθλιες εργασιακές σχέσεις, να βλέπει το περιβάλλον να καταστρέφεται και τη ζωή του να υποβαθμίζεται για να κερδίζουν μια χούφτα μονοπώλια.
  • Η καπιταλιστική ανάπτυξη απαιτεί συνεχή εξαθλίωση των εργαζομένων. Αυτό το συμπέρασμα καθορίζει τον προσανατολισμό και τα καθήκοντα ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, για να βαδίσει ο λαός στο δρόμο της πραγματικής ανατροπής, για μια νέα κοινωνία, χωρίς εκμετάλλευση, για το σοσιαλισμό.

ΣΕΛ.  4   -   6

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org