Σάββατο 14 Σεπτέμβρη 2019 - Κυριακή 15 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ

Στη συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ ο Δημήτρης Κουτσούμπας ενημερώθηκε για τη φετινή έκθεση, τις συμμετοχές, την τιμώμενη χώρα, που είναι η Ινδία, μια απ' τις καπιταλιστικές χώρες που βρίσκονται σε φάση ανάπτυξης, όπως επισήμανε και ο ίδιος, αλλά και για τα σχέδια ανάπλασης των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ σε μια έκταση 180 στρεμμάτων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, απ' τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΘ, Κ. Ποζρικίδη, ο οποίος μετά το τέλος της συνάντησης του χάρισε και ένα κάδρο με αναμνηστική φωτογραφία από την πύλη της 1ης Εκθεσης που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Ο Δ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στις εκτιμήσεις του Κόμματος για την πορεία της οικονομίας και στις ανησυχίες για τις οικονομικές εξελίξεις τα επόμενα χρόνια, καθώς, όπως τόνισε, ο κίνδυνος της κρίσης είναι πάντα υπαρκτός στην καπιταλιστική ανάπτυξη, επισημαίνοντας σε κάθε περίπτωση τη σταθερή αγωνία του ΚΚΕ για τους εργαζόμενους που ακόμα βιώνουν τις επιπτώσεις της κρίσης. Οπως σημείωσε, το ΚΚΕ δεν θέλει να γίνει «μάντης κακών», αλλά θέλει οι εργαζόμενοι να προετοιμαστούν και να ανοίξουν δρόμους προς όφελός τους σε κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό επίπεδο.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο σχέδιο για την ανάπλαση της ΔΕΘ, το οποίο υποστήριξε ως ώριμο αίτημα, θέτοντας ωστόσο τις επιφυλάξεις του ΚΚΕ σε ό,τι αφορά το γεγονός πως επί της ουσίας προσανατολίζεται να εξυπηρετήσει την προβολή των πολύ μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.


Σε δήλωσή του αμέσως μετά ο Δ. Κουτσούμπας σημείωσε: «Είχαμε μια ενδιαφέρουσα συνάντηση και ενημέρωση για την πορεία της ΔΕΘ, όπου από τη μεριά του ΚΚΕ επικεντρώσαμε στο ζήτημα της ανάπλασης της ΔΕΘ, που θα πρέπει να ακουμπά στο λαό της πόλης, στους επισκέπτες απ' όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Να δίνει ανάσα πρασίνου, να στηρίζει το περιβάλλον που τόσο το έχουμε ανάγκη και βεβαίως να στηρίζει την όλη δραστηριότητα της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης, των εργαζομένων, των νέων με πολιτιστικές, αθλητικές και άλλες δραστηριότητες καθ' όλη την περίοδο του χρόνου».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ