Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κατάθεση Ι. Αγγελή

Για άσκηση πιέσεων στην Εισαγγελία Διαφθοράς, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «κουμάντο δεν έκαναν οι εισαγγελείς αλλά ο "Ρασπούτιν"», έκανε λόγο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρώην επόπτης και συντονιστής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ι. Αγγελής, κατά τη χτεσινή κατάθεσή του στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγ. Ζαχαρή, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης μετά τις καταγγελίες του για πολιτικές παρεμβάσεις και μεθοδεύσεις στην υπόθεση της «Novartis».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν κατονόμασε ποιος είναι το πολιτικό πρόσωπο με την ονομασία «Ρασπούτιν» και παρέπεμψε σε πρόσωπα που τον γνώριζαν, όπως είναι ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης Μιχ. Καλογήρου, η τέως εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξ. Δημητρίου, η τέως γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μ. Παπασπύρου και η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελ. Τουλουπάκη. Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, φέρεται επίσης να κατήγγειλε ότι ο «Ρασπούτιν» είχε παρέμβει και σε άλλες υποθέσεις και ότι σε συναντήσεις που είχε ο ίδιος και με τους Καλογήρου, Δημητρίου και Παπασπύρου συμφωνήθηκε να απομακρυνθεί η Ελ. Τουλουπάκη για να σταματήσει η επιρροή που είχε πάνω της ο «Ρασπούτιν». Επανέλαβε ότι υπήρξε προειλημμένη απόφαση της κας Τουλουπάκη να ασκήσει, στο τέλος του 2018, ποινική δίωξη χωρίς στοιχεία κατά τριών πολιτικών προσώπων στην υπόθεση της «Νοvartis».

Απάντηση στα όσα φέρεται να κατέθεσε ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο Ι. Αγγελής έδωσε η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, Ελ. Τουλουπάκη. Οπως αναφέρει σχετικά «το μόνο που έχω να σχολιάσω, σε όσα παντελώς ψευδή βλέπουν το φως της δημοσιότητας, είναι ότι η ίδια η πορεία της υπόθεσης έχει διαψεύσει πλήρως τα όσα αναφέρονται...».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ