Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
Πρωτοβουλίες διεκδίκησης από σωματεία εκπαιδευτικών

Η οργάνωση του αγώνα απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, για τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, η υπεράσπιση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων ήταν από τα θέματα που αναδείχτηκαν σε προχτεσινή σύσκεψη πρωτοβάθμιων σωματείων εκπαιδευτικών και αναπληρωτών.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν και τοποθετήθηκαν με βάση το πλαίσιο και τις αποφάσεις τους εκπρόσωποι 11 Συλλόγων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και 5 ΕΛΜΕ της Αττικής, ενώ συμμετείχαν εκπρόσωποι της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών, του Συντονιστικού Αναπληρωτών, του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών και της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων.

Η σύσκεψη κατέληξε σε πρόταση ενωτικού - αγωνιστικού καλέσματος σε όλα τα σωματεία της Αττικής και της υπόλοιπης χώρας για βασικά ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο και συνολικά τους εργαζόμενους. Ειδικότερα, οι συμμετέχοντες καλούν τα ΔΣ των Σωματείων: Να απαντήσουν με απεργία πριν την ψήφιση του αντισυνδικαλιστικού νόμου, απαιτώντας ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να κηρύξουν απεργία ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια. Συμμετοχή στην κινητοποίηση των συνδικάτων της Αττικής, με αφορμή τα 6 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη. Να οργανωθεί Πανελλαδική μέρα κινητοποίησης, στην Αθήνα στο υπουργείο Παιδείας, στις 4 Οκτώβρη, στη 1 μ.μ., για όλα τα μεγάλα προβλήματα των σχολείων.

Τα σωματεία καλούν επίσης όλους τους Συλλόγους και τις ΕΛΜΕ της χώρας για Πανελλαδική Σύσκεψη, με σκοπό την ανάπτυξη της κοινής δράσης και την παραπέρα κλιμάκωση της πάλης, το τελευταίο 10ήμερο του Οκτώβρη.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org