Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΚΑΒΑΛΑ
Μπροστά στην πάλη του λαού ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

Μίλησε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής

Στο Πάρκο Φαλήρου της Καβάλας έκανε «στάση» το διήμερο 6 και 7 Σεπτέμβρη το Φεστιβάλ, με πλούσιο πρόγραμμα και μαζική συμμετοχή. Το πρόγραμμα περιλάμβανε συναυλία hip hop με τους Urban Pulse, τζαζ ρυθμούς από τους Deep Soul, αφιέρωμα στην επαναστατική ποίηση από τους Opera Chaotique, stand-up comedy με τον Χριστόφορο Ζαραλίκο. Επίσης πραγματοποιήθηκαν βιβλιοπαρουσίαση του Δοκιμίου Ιστορίας του ΚΚΕ (1918 - 1949) από την Σούλα Βλησίδου, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ, και συζήτηση για την ιστορία του hip hop. Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με λαϊκό γλέντι με τον Γιώργο Μαργαρίτη, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά την ΚΝΕ για την πρόσκληση και ανέφερε από τη σκηνή ότι «μόνο με αγώνες, με το ΚΚΕ πάντα μπροστά, μπορούμε να κερδίσουμε τα δικαιώματά μας».

Κεντρικός ομιλητής στο Φεστιβάλ ήταν ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής. Ανάμεσα σε άλλα αναφέρθηκε στις διεθνείς εξελίξεις και στο ρόλο της Ελλάδας, σημειώνοντας:

«Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΝΔ παρουσιάζουν την Ελλάδα ως νησίδα σταθερότητας και ασφάλειας, εφησυχάζοντας το λαό μπροστά στις επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή μας, και είναι οι ίδιοι που έχουν μπλέξει τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, σε επεμβάσεις και πολέμους.


Προσοχή! Η κυβέρνηση ετοιμάζει την αναβάθμιση της συμφωνίας με τις ΗΠΑ για τις στρατιωτικές βάσεις που λειτουργούν στην Ελλάδα.

Πρόκειται για κρίσιμο ζήτημα. Η ελληνοαμερικανική Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας που υπογράφηκε από τη ΝΔ το 1990 και τη συνέχισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ επικίνδυνη και τώρα η κυβέρνηση επιδιώκει να τη μετατρέψει σε πολυετή, να την επεκτείνει και να αναβαθμίσει την παρουσία των Αμερικανών και το ρόλο της βάσης της Σούδας ως ιμπεριαλιστικού ορμητηρίου.

Επιδιώκει επίσης να εντάξει στη συμφωνία τις βάσεις που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα, στο Σεφανοβίκειο, στην Αλεξανδρούπολη, αλλά και τη βάση στον Αραξο για την υποδοχή πυρηνικών όπλων.

Στόχος τους είναι η Ελλάδα να εκπληρώσει πιο αποτελεσματικά το ρόλο του σημαιοφόρου στα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και ΕΕ στην περιοχή, αλλά οι κίνδυνοι για το λαό μας καιροφυλακτούν.

Οι δηλώσεις αξιωματούχων της Ρωσίας και του Ιράν, ότι οι βάσεις των ΗΠΑ όπου κι αν βρίσκονται αποτελούν στόχο των στρατιωτικών τους δυνάμεων, προειδοποιούν.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με τις ΗΠΑ για να στείλει ελληνική φρεγάτα στο Ιράν στο πλευρό των ΗΠΑ!

Αλήθεια, ποια συμφέροντα του ελληνικού λαού διακυβεύονται στα Στενά του Ορμούζ, 4.000 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα;

Αυτές οι επικίνδυνες εξελίξεις "τρέχουν" για να εξασφαλίσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι της Ελλάδας καλύτερη θέση στη μοιρασιά του ενεργειακού πλούτου της περιοχής.

Αυτοί έχουν κάθε λόγο να τρίβουν τα χέρια τους για την κερδοφορία τους, αλλά τέτοιες μοιρασιές είναι που διαλύουν χώρες και σφάζουν λαούς, όπως στη Συρία, στη Λιβύη, στο Ιράκ, στην Ουκρανία.

Η μετατροπή της Ελλάδας σε κόμβο μεταφοράς αλλά και παραγωγής Ενέργειας, με τα σχέδια για την αξιοποίηση των εγχώριων υδρογονανθράκων, δεν έχουν σχέση με την εξασφάλιση των λαϊκών αναγκών, την εξάλειψη της ενεργειακής φτώχειας στη χώρα μας.

Αντίθετα, με υπογραφή της προηγούμενης κυβέρνησης, υπογραφή που δεν αμφισβητεί η νέα κυβέρνηση, παραδίδονται πολύτιμοι πόροι για πάντα σε επιχειρηματικούς κολοσσούς της Ενέργειας, με υπαρκτούς τους κινδύνους ατυχήματος και μεγάλης περιβαλλοντικής καταστροφής, αφού τα μέτρα προστασίας σε τέτοιας έκτασης έργα κοστίζουν στις εταιρείες (...)

Η πολύχρονη πείρα, τα γεγονότα που ζούμε, αποδεικνύουν ότι καμία ασφάλεια δεν προσφέρουν σε κανένα λαό οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, η πολιτική των αστικών τάξεων.

Η εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς είναι άκρως επικίνδυνη για το λαό μας. Το ΚΚΕ το έχει τονίσει επί όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, το τονίζει και σήμερα. Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, στον Περσικό Κόλπο, στην Ανατολική Μεσόγειο, στα Βαλκάνια, είναι πολύ ανησυχητικές.

Ο λαός και η νεολαία μας, που θέλουν να ζήσουν ειρηνικά με όλους τους λαούς, έχουν κοινό εχθρό με τους γειτονικούς λαούς: Τους εκμεταλλευτές σε κάθε χώρα, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, αυτούς που ανάβουν το φιτίλι του πολέμου.

Το ΚΚΕ έχει πρωτοστατήσει και θα συνεχίσει στην πάλη του λαού ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org