Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Από αύριο η καρδιά του Φεστιβάλ χτυπάει στη Θεσσαλονίκη

Την Παρασκευή θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας

Ανοίγει αύριο τις πύλες του στη Θεσσαλονίκη, στο πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά», το 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», που θα διαρκέσει για τρεις μέρες με έναν πλούτο εκδηλώσεων και δράσεων στις σκηνές και σε όλους τους χώρους του.

Την Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη, θα μιλήσει στο Φεστιβάλ ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Αναλυτικά, το καλλιτεχνικό πρόγραμμα στις τρεις Σκηνές του Φεστιβάλ για το τριήμερο των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη

Κεντρική Σκηνή:

Φωτεινή Βελεσιώτου - Σωτήρης Μπαλλάς

Παντελής Θαλασσινός

Λαϊκή Σκηνή:

«Χάλκινα Ηχοχρώματα»

Πίτσα Παπαδοπούλου

Νεανική Σκηνή:

Νεανικά Συγκροτήματα

Χριστόφορος Ζαραλίκος

«Κίτρινα Ποδήλατα»

Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη

Κεντρική Σκηνή:

Αφιέρωμα της ΚΝΕ

Ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Βασίλης Παπακωνσταντίνου

Λαϊκή Σκηνή:

Σεραφείμ Μαρμαρίδης

Νίκος Φιλιππίδης

Νεανική Σκηνή:

«Ντούο Σεγκιάχ»

Πέννυ Μπαλτατζή

«Little Kiss»

Σάββατο 14 Σεπτέμβρη

Κεντρική Σκηνή:

Νίκος Ταλέας, Μαρίνα Φραγκούλη, Βασίλης Πρατσινάκης, Λάμπρος Καυκούλας, Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Κασσανδρείας

Αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο με τον Δημήτρη Μπάση

Λαϊκή Σκηνή:

Χορευτικό πρόγραμμα

Γιώργος Αετόπουλος, Κώστας Καρμπάς, Ανθή Τασιούλη

Αγάθωνας

Νεανική Σκηνή:

«Γουρούνια στο Διάστημα»

«Urban Pulse»

«Rebellion Connexion»

«Μπλε» - Λάκης Παπαδόπουλος

Στους χώρους του Φεστιβάλ

Η κεντρική έκθεση του φετινού Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη έχει τίτλο: «"...ο πόλεμός τους σκότωσε ό,τι άφησε όρθιο η ειρήνη τους..." - Οι θέσεις του ΚΚΕ για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο - 20 χρόνια από την επέμβαση του ΝΑΤΟ στην πρώην Γιουγκοσλαβία». Η έκθεση θα είναι διαρθρωμένη σε τρεις ενότητες, θα αξιοποιεί μέσα σύγχρονης τεχνολογίας και θα γίνονται σε αυτήν οργανωμένες ξεναγήσεις.


Στο Στέκι Νέων Εργαζομένων θα υπάρχει έκθεση με τίτλο «Μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα... σε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα, τον Σοσιαλισμό». Το Σάββατο, στις 20.00, θα γίνει συζήτηση με τους Πάνο Ζάχαρη, δημιουργό του κόμικ «The Working Dead», και Θανάση Χρηστίδη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ, με τίτλο: «Απλήρωτη εργασία, χαμηλοί μισθοί, εργασιακή περιπλάνηση: Μονόδρομος ή μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα;».

Στο Μαθητικό Στέκι θα υπάρχει διαδραστική ψηφιακή έκθεση με τίτλο: «Η επανάσταση είναι η μεγαλύτερη μέθη της ανθρωπότητας... Αυτός που τη γεύτηκε μια φορά, δεν ξεχνά ποτέ τη γεύση της!». Την Παρασκευή, στις 19.00 θα γίνουν πειράματα Φυσικής και στις 20.00 επιτραπέζιο παιχνίδι για το έτος μαθητείας για μαθητές των ΕΠΑΛ. Το Σάββατο, στις 19.30, παιχνίδι ρόλων «Μάντεψε ποιος!» με θέμα την καταστροφή του περιβάλλοντος για μαθητές Γυμνασίου.

Στο Στέκι Φοιτητών θα υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένος χώρος υποδοχής των πρωτοετών, έκθεση με τίτλο «4η Βιομηχανική Επανάσταση: Μύθοι και αλήθειες», όπου θα γίνονται οργανωμένες ξεναγήσεις, άλλη έκθεση σχετικά με την αλλαγή των κοινωνιών, ενώ θα γίνονται αναφορές σε γνωστές προσωπικότητες των επιστημών και των τεχνών. Το Σάββατο θα γίνει επίσης συζήτηση με τίτλο «Μπορεί το σημερινό πανεπιστήμιο να χωρέσει τις σύγχρονες ανάγκες μας; Η αντίληψη του ΚΚΕ για την ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση», με ομιλήτρια την Κέλλυ Παπαϊωάννου, μέλος του Τμήματος Παιδείας και Ερευνας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στο Στέκι Αθλητισμού, την Πέμπτη, στις 20.00, θα γίνει τουρνουά σκακιού blitz, 7 γύρων με χρόνο σκέψης 5 λεπτών για κάθε παίκτη. Στους 3 πρώτους θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο. Την Παρασκευή: Γνωριμία με τη θέση του ΚΚΕ για τον Αθλητισμό και τη Φυσική Αγωγή. Το Σάββατο, στις 19.30, προγραμματίζεται μάθημα για τεχνικές πινγκ πονγκ και στη συνέχεια τουρνουά πινγκ πονγκ.

Οι τελευταίες πινελιές μπαίνουν στο χώρο για να είναι όλα έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή
Οι τελευταίες πινελιές μπαίνουν στο χώρο για να είναι όλα έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή
Στο Στέκι Κατά των Ναρκωτικών, την Πέμπτη, στις 20.00, θα γίνει συζήτηση με τίτλο «Αλήθειες και ψέματα για τη φαρμακευτική κάνναβη» και ομιλητές τους Βασίλη Καλαμπαλίκη, ψυχολόγο, υπεύθυνο του ΚΕΘΕΑ «Ιθάκη», και Μιχάλη Μυλωνά, σύμβουλο εξαρτήσεων, εκλεγμένο στο ΔΣ του ΕΣΥΝ. Στο χώρο θα υπάρχουν escape room ενάντια στα ναρκωτικά με τίτλο «Μη φοβάσαι το "σκοτάδι"... Αντιμετώπισέ το!» για μαθητές και φοιτητές και έκθεση με τίτλο «Τίποτα πιο ωραίο από τη ζωή δεν είναι... Διεκδικούμε ζωή ολόκληρη! Οχι σε δόσεις!». Και τις τρεις μέρες στο Στέκι θα φιλοξενηθούν θεραπευτικά προγράμματα.

Στο «Κόκκινο Αερόστατο» θα λειτουργούν δημιουργικές γωνιές και τις τρεις μέρες από τις 19.00 μέχρι τις 22.30 και θα είναι οι εξής: Escape room με θέμα το περιβάλλον, γωνιά νέων τεχνολογιών, γωνιά αθλητισμού με σκάκι, τοίχο αναρρίχησης και άλλα ομαδικά παιχνίδια, γωνιά - παιχνίδι με θέμα το σύνθημα του Φεστιβάλ. Επίσης, θα παραδοθούν μαθήματα σκακιού. Θα ακολουθήσουν τουρνουά σκακιού, επίδειξη tae kwon do, ποδοσφαίρου και stand up comedy.

Στο χώρο θα λειτουργεί και παιδότοπος με ξεχωριστό πρόγραμμα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ