Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ - ΣΕΡΒΙΑ 97-87
Στην τετράδα με «οδηγούς» Καμπάτσο και Σκόλα

Είχε δείξει ήδη πολύ καλά στοιχεία, τα καλύτερα όμως τα φύλαγε για την κατάλληλη στιγμή, δηλαδή για τα προημιτελικά. Η Αργεντινή έκανε την έκπληξη απέναντι στη Σερβία, εκ των φαβορί του Παγκοσμίου Κυπέλλου, θριάμβευσε με σκορ 97-87 και πλέον πάει γερά για μετάλλιο. Στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει τον νικητή της αναμέτρησης ΗΠΑ - Γαλλίας. Η δε Σερβία θα μπει στους αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 5-8.

Σε ένα από τους καλύτερους αγώνες του τουρνουά μέχρι στιγμής, οι Αργεντίνοι έφτασαν στη νίκη έχοντας ως μεγάλους πρωταγωνιστές τον Καμπάτσο και τον Σκόλα. Ο πρώτος αποδείχθηκε ο κινητήριος μοχλός της ομάδας στο σκοράρισμα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, ενώ ο δεύτερος, αξιοποιώντας την εμπειρία του, «μίλησε» στο κρίσιμο τέταρτο δεκάλεπτο και ιδιαίτερα στο τελευταίο τρίλεπτο, όπου ουσιαστικά κρίθηκε ο αγώνας, που ήταν ντέρμπι στη μεγαλύτερη διάρκειά του.

Η Αργεντινή ξεκίνησε δυνατά (12-4) και διατήρησε το προβάδισμα καθ' όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους (35-28, 39-31), χωρίς όμως να μπορεί να ξεφύγει, καθώς η Σερβία με τους Μπογκντάνοβιτς και Γιόκιτς έβρισκε τις λύσεις και παρέμενε εντός παιχνιδιού (54-49 ημίχρονο). Στην επανάληψη οι Σέρβοι χάρη στην ευστοχία τους στα μακρινά σουτ πλησίασαν ακόμα περισσότερο στο σκορ και η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες σε απόσταση αναπνοής (68-67 υπέρ της Αργεντινής). Ο αγώνας παρέμεινε οριακός μέχρι και τα μισά του τελευταίου δεκαλέπτου, σε εκείνο το σημείο όμως οι Αργεντίνοι απέκτησαν διαφορά εννιά πόντων (82-73) την οποία προάσπισαν μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα.

Με την απόδοσή του στα τελευταία λεπτά ο Σκόλα εδραίωσε τη νίκη της Αργεντινής επί της Σερβίας

Associated Press

Με την απόδοσή του στα τελευταία λεπτά ο Σκόλα εδραίωσε τη νίκη της Αργεντινής επί της Σερβίας
Αργεντινή: Μπρουσίνο 4, Καφάρο, Καμπάτσο 18, Ντεκ 13, Ντέλια 4, Φιέλερουπ 2, Γκαλίτσι 2, Γκαρίνο 15, Λαπροβίτολα 8, Σκόλα 20, Βιλντόζα 11.

Σερβία: Μπιέλιτσα 18, Μπογκντάνοβιτς 21, Γκούντουριτς 5, Γιόκιτς 16, Γιόβιτς 7, Λούτσιτς 12, Μαριάνοβιτς, Μίτσιτς 5, Μιλουτίνοφ, Ραντούλιτσα, Σιμόνοβιτς 3.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ