Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Τα ταξικά σωματεία διοργανώνουν για 6η χρονιά Λαϊκά Μαθήματα Αλληλεγγύης

Απέναντι στη δύσκολη κατάσταση που εργατικές - λαϊκές οικογένειες συνεχίζουν να βιώνουν, τα ταξικά σωματεία του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ διοργανώνουν για 6η συνεχή χρονιά τα λαϊκά μαθήματα αλληλεγγύης, δηλώνοντας: «Σκοπός μας, να υψώσουμε τον δικό μας τοίχο λαϊκής αλληλεγγύης, ώστε κανένα παιδί να μη βρεθεί χωρίς βοήθεια, χωρίς στήριξη στη μόρφωσή του, να μην απογοητευτεί».

Τα σωματεία απευθύνονται σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Γονέα: Κάνε υπόθεση του αγώνα το μέλλον και τη μόρφωση που θα έχει το παιδί σου! Μαθητή: Μην τα παρατάς μπροστά στις δυσκολίες. Πάλεψε για τα μορφωτικά σου δικαιώματα, για ένα δωρεάν, ενιαίο δωδεκάχρονο σχολείο, με ολοκληρωμένη μόρφωση για όλα τα παιδιά! Εκπαιδευτικέ: Μη δέχεσαι την αντιλαϊκή πολιτική που τσακίζει εσένα και τις λαϊκές οικογένειες. Με τη συμμετοχή σου στα λαϊκά μαθήματα μπορείς να εκφράσεις το ουσιαστικό περιεχόμενο της αλληλεγγύης!».

Τα φροντιστηριακά αυτά μαθήματα είναι εντελώς δωρεάν για όλα τα παιδιά και διδάσκουν εθελοντές εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων. Μπορεί να εγγραφεί οποιοδήποτε παιδί λαϊκής οικογένειας χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με ένα απλό τηλεφώνημα στα 2651.032.513 και 6909.970.505 ή στα σωματεία του Εργατικού Κέντρου. Μοναδικός περιορισμός είναι η επάρκεια εθελοντών εκπαιδευτικών και μόνη απαίτηση είναι η συνεπής παρακολούθηση των μαθημάτων από τους μαθητές.


Προσφέρονται, επίσης, δωρεάν ξενόγλωσσα μαθήματα για παιδιά και εργαζόμενους όλων των κλάδων, που θέλουν να μάθουν μια ξένη γλώσσα (Αγγλικά - Γερμανικά - Γαλλικά).

Τα μαθήματα γίνονται στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων και τα Καρδαμίτσια, ενώ γίνονται προσπάθειες να λειτουργήσουν και σε άλλες λαϊκές γειτονιές. Την περασμένη χρονιά περισσότεροι από 30 εκπαιδευτικοί και 100 μαθητές συμμετείχαν στα μαθήματα που έγιναν. Αυτή η προσπάθεια συνεχίζεται. Και μάλιστα τα σωματεία δηλώνουν ότι ευελπιστούν να εμπλουτίσουν το περιεχόμενό τους με διάφορες δράσεις, όπως ιστορικούς περιπάτους, επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Φέτος θα λειτουργήσουν τμήματα για: Νέα Ελληνικά, Μαθηματικά, Αρχαία, Φυσική, Χημεία για Γυμνάσιο και Λύκειο, καθώς και Ιστορία, Οικονομικά και Βιολογία για το Λύκειο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ