Τρίτη 10 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ - ΤΣΕΧΙΑ 84-77
Γλυκόπικρο «αντίο»

Με γλυκόπικρο τρόπο τελείωσαν τα όνειρα της Εθνικής ομάδας μπάσκετ για διάκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξάγεται στην Κίνα. Παρά τη νίκη επί της Τσεχίας με 84-77 στον δεύτερο αγώνα για τη φάση των «16», η ελληνική ομάδα αποκλείστηκε από τα προημιτελικά, καθώς ήθελε διαφορά +12 προκειμένου να πάρει αυτή το «εισιτήριο» για την οκτάδα. Από την άλλη η Τσεχία συνεχίζει να εντυπωσιάζει, καθώς στην πρώτη της συμμετοχή σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα έχει βρεθεί στους «8», αποκλείοντας την Τουρκία στην πρώτη φάση και την Ελλάδα στη δεύτερη.

Στον χτεσινό αγώνα η Ελλάδα ιδίως στο β' μέρος πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνισή της στο τουρνουά, επιδεικνύοντας μπόλικο πάθος και φτάνοντας δυο φορές στην «πηγή» (+12), χωρίς όμως τελικά να «πιει νερό». Βασικοί παράγοντες της αποτυχίας ήταν η αποκαρδιωτική αστοχία στις ελεύθερες βολές (10/18), η απώλεια των ριμπάουντ (31 έναντι 42) αλλά και οι διαιτητικές αποφάσεις σε κρίσιμα σημεία. Ειδικότερα, στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα «φωνάζουν» για τα δύο φάουλ που χρεώθηκαν στον Γιάννη Αντετοκούνμπο και οδήγησαν στην αποβολή του σε ένα κρίσιμο σημείο του αγώνα, καθώς και γενικότερα για τη διαιτητική συμπεριφορά στον αγώνα.

«Αγγιξε» την πρόκριση

Η Εθνική, που για πρώτη φορά παρουσιάστηκε με τους Καλάθη - Σλουκα στη βασική πεντάδα, ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι. Με πρωταγωνιστή τον πρώτο, που έκανε σπουδαία εμφάνιση, και όπλο τα μακρινά σουτ, ήταν σταθερά μπροστά στο σκορ μέχρι λίγο πριν από την ανάπαυλα (18-12 στο 10', 26-17 στο 15', 29-21 στο 18'). Στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου όμως οι Τσέχοι με αντεπίθεση μείωσαν στον πόντο (33-32).

Παρά τη νίκη επί της Τσεχίας η Εθνική δεν κατάφερε να προκριθεί στα προημιτελικά

Eurokinissi

Παρά τη νίκη επί της Τσεχίας η Εθνική δεν κατάφερε να προκριθεί στα προημιτελικά
Τα προβλήματα στην άμυνα της Εθνικής συνεχίστηκαν στις αρχές της επανάληψης και η Τσεχία με πρωταγωνιστή τον Μπόχατσικ είχε τον προβάδισμα μέχρι τα μισά του 3ου δεκαλέπτου (42-37). Η είσοδος του Θανάση Αντετοκούνμπο έδωσε νέα πνοή στις ελληνικές προσπάθειες αμυντικά και επιθετικά και άλλαξε εκ νέου τα δεδομένα, με την Ελλάδα να περνάει ξανά μπροστά με 57-49 στο 30', ενώ στις αρχές της 4ης περιόδου έφτασε δυο φορές σε σκορ πρόκρισης (61-49, 65-53).

Το 5ο φάουλ όμως του Γιάννη Αντετοκούνμπο και η επιβολή τεχνικής ποινής στον ελληνικό πάγκο, καθώς και ο συνολικός εκνευρισμός που προκλήθηκε, αποσυντόνισαν την ομάδα. Από την άλλη, η «αφύπνιση» του Σατοράνσκι και η χαρακτηριστική ευστοχία των Τσέχων στις βολές (20/21) τους κράτησαν κοντά στο σκορ μέχρι τη λήξη, διαμορφώνοντας το καταδικαστικό για την Ελλάδα τελικό αποτέλεσμα.

Τα δεκάλεπτα: 18-12, 33-32, 57-49, 84-77

Ελλάδα: Γιάννης Αντετοκούνμπο 12, Θανάσης Αντετοκούνμπο 11, Μπουρούσης 2, Καλάθης 27, Λαρεντζάκης 2, Παπαγιάννης, Παπανικολάου 5, Παπαπέτρου 3, Σλούκας 16, Πρίντεζης 6.

Τσεχία: Αουντα 13, Μπάλβιν 6, Μπόχατσικ 25, Χρούμπαν 11, Κριτζ 2, Πέτερκα 5, Πούμπρλα 2, Σατοράνσκι 13, Σίρινα, Βιόραλ.

«Καθάρισαν» στο β' μέρος οι ΗΠΑ

Στο άλλο ματς του 11ου ομίλου, οι ΗΠΑ συνάντησαν αρκετά προβλήματα με τη Βραζιλία, που έπαιζε το τελευταίο της «χαρτί» για πρόκριση, στην επανάληψη όμως ανέβασαν «ταχύτητα» και νίκησαν 89-73, συνεχίζοντας αήττητες στη διοργάνωση (5-0 νίκες). Οι Βραζιλιάνοι πάντως εξέφρασαν παράπονα για τη διαιτησία, ενώ αποβλήθηκε και ο τεχνικός τους, Ατζα Πέτροβιτς, καθώς δέχτηκε δύο τεχνικές ποινές.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ