Τρίτη 10 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ - ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΟΝΤΕ
Θα προτάξει τη «βελτίωση του Συμφώνου Σταθερότητας»

ΡΩΜΗ.--

Το νέο σχήμα που συγκρότησαν το «Κίνημα 5 Αστέρων» (M5S), το Δημοκρατικό Κόμμα (PD) και το μικρότερο κόμμα «Ελεύθεροι και Ισοι» θα παζαρέψει κι αυτό σκληρά για λογαριασμό του κεφαλαίου τη σχέση με την ΕΕ, όπως ξεκαθάρισε ο επικεφαλής του, Τζουζέπε Κόντε, κατά τη χτεσινή πρώτη μέρα της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή.

Οπως τόνισε, «πρέπει να βελτιώσουμε το σύμφωνο σταθερότητας (της ΕΕ) και την εφαρμογή του προκειμένου να υποστηρίξουμε τις επενδύσεις» και υποστήριξε ότι οι πολύ αυστηροί δημοσιονομικοί κανόνες «κινδυνεύουν να καταστρέψουν πλήρως τις σημαντικές προσπάθειες που έχουν καταβληθεί για την επανεκκίνηση της ανάπτυξης της χώρας». Την ίδια στιγμή, υποστήριξε ότι «η Ιταλία θα είναι η κινητήρια δύναμη μιας φάσης επανεκκίνησης και ανανέωσης της Ενωσης, με σκοπό να οικοδομήσουμε μια πιο αλληλέγγυα Ευρώπη (...) πιο κοντά στους πολίτες». Και πρόσθεσε ότι «εκτός από την ευθύνη μας ως χώρα - μέλος της ΕΕ», οι άλλες κατευθυντήριες γραμμές είναι «οι διατλαντικές σχέσεις, ως μέλη του ΝΑΤΟ και οι θεμελιώδεις δεσμοί με τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και η σταθεροποίηση και η ανάπτυξη της περιοχής της Μεσογείου».

Από τη δική του μεριά, ο ηγέτης της ευρωσκεπτικιστικής «Λέγκας», Ματέο Σαλβίνι, δεσμεύτηκε ότι θα ασκήσει «σοβαρή αντιπολίτευση».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ