Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΥΚΛΩΝΑΣ «ΝΤΟΡΙΑΝ»
Εξασθενημένος χτυπάει τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ

Κάτω από τα νερά βρίσκονται πολλές περιοχές στις Μπαχάμες
Κάτω από τα νερά βρίσκονται πολλές περιοχές στις Μπαχάμες
Μεγάλη είναι η καταστροφή που άφησε πίσω του στις Μπαχάμες ο ισχυρός (κατηγορίας 5 με ανέμους έως 300 χλμ. την ώρα) κυκλώνας «Ντόριαν», ενώ οι καταγεγραμμένες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές έφτασαν τις 7 (2 άνθρωποι που είχαν μεταφερθεί σε νοσοκομείο υπέκυψαν στα τραύματά τους).

Τα νησιά Αμπακος και Μεγάλη Μπαχάμα έχουν πληγεί περισσότερο, όπου η εικόνα θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο. Διαλυμένα και πλημμυρισμένα σπίτια, ριγμένα δέντρα, κατεστραμμένα αυτοκίνητα και βάρκες συνθέτουν το σκηνικό. Τουλάχιστον 61.000 άνθρωποι χρειάζονται άμεσα επισιτιστική βοήθεια σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ, ενώ η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου (ΔΕΕΣ) ανέφερε προχτές ότι 13.000 σπίτια ενδέχεται να έχουν υποστεί ζημιές ή να έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. Ο δε πρωθυπουργός Χιούμπερτ Μίνις έσπευσε να δηλώσει ότι «μας περιμένουν δύσκολες μέρες, δύσκολοι μήνες» αναφορικά με το διάστημα αποκατάστασης των ζημιών.

Χτες ο «Ντόριαν», σαφώς πιο εξασθενημένος στην κατηγορία 2 με ανέμους μέχρι 175 χλμ. την ώρα, έφτασε στις ακτές της πολιτείας της Φλόριντα των ΗΠΑ και κινείται βόρεια.

Οι μετεωρολόγοι έχουν προειδοποιήσει ότι ο κυκλώνας εξακολουθεί να είναι επικίνδυνος και προβλέπονται κύματα μέχρι δύο μέτρα, ενώ οι πολιτείες της Φλόριντα, της Τζόρτζια και της Νότιας και Βόρειας Καρολίνας είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με 800.000 ανθρώπους να έχουν πάρει εντολή να φύγουν από τις εστίες τους για τα καταφύγια.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ