Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ
Σύμπραξη παρατάξεων για την εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών ομίλων

Ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Παρέμβαση με αφορμή τη σύμπραξη που συνομολογούν σε κοινό τους ανακοινωθέν τρεις παρατάξεις που στηρίζονται από ΝΔ, ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ και ΑΝΕΛ, στο Περιφερειακό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης, στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία - Θράκη 2014-2020» και το Τετραετές Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας, κάνει με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Η ανακοίνωση αυτής της από καιρό φημολογούμενης συνεργασίας μόνο έκπληξη δεν μπορεί να προκαλεί σε κανένα. Η κοινή ανακοίνωση άλλωστε των τριών παρατάξεων είναι αποκαλυπτική γι' αυτά που και προεκλογικά ασκούσε κριτική η "Λαϊκή Συσπείρωση" στις παρατάξεις που συμφωνούν με τις επιλογές της ΕΕ και των κομμάτων που υπηρετούν την ίδια στρατηγική.

Τα σχέδια που σηματοδοτούν την παραπάνω στρατηγική, που κατευθύνουν δηλαδή πόρους στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, στη στήριξη των σχεδίων μεγάλων ομίλων και δεν τοποθετούν πουθενά ως βασικό κριτήριο τις ανάγκες των εργαζομένων και του λαού της περιοχής, όντως ήταν η κοινή βάση που υπήρχε και προεκλογικά μεταξύ τους, όπως και με άλλες παρατάξεις».

«Είναι η ίδια στρατηγική που σε πανεθνικό επίπεδο», αναφέρει η ανακοίνωση, «έφερε τη συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ και ΔΗΜΑΡ, που στην πορεία συνένωσε μνημονιακές και αντιμνημονιακές δυνάμεις στη Βουλή να ψηφίζουν με διευρυμένη πλειοψηφία το τρίτο μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

Και συνεχίζει, χαρακτηρίζοντας τις «ενοχλήσεις» της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ, που διαρρέουν στα ΜΜΕ, «τουλάχιστον υποκριτικές», σημειώνοντας πως στις εκλογές στελέχη του βρίσκονταν και σε άλλα ψηφοδέλτια μαζί με στελέχη είτε της ΝΔ είτε του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, όσον αφορά «τα περί ευημερίας και ανάπτυξης της περιοχής μας μέσα από τα χρηματοδοτικά εργαλεία και τις πολιτικές της ΕΕ, των κυβερνήσεών της και των μεγάλων ομίλων», η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά πως «έχουν χιλιοειπωθεί» και πως σε αυτά «"απαντάει" η ίδια η ζωή», καθώς «πάνω από το 90% των κονδυλίων πάνε στους επιχειρηματικούς ομίλους, τους μεγαλοκατασκευαστές κ.ά., και στο λαό μένουν μποναμάς οι κακοπληρωμένες θέσεις εργασίας, τα διόδια, οι φόροι και τα κουτσουρεμένα δικαιώματα».

«Η ελπίδα δεν βρίσκεται στις πλειοψηφίες που θα υπηρετούν τον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο, ούτε στη "σικέ" αντιπολίτευση, η ελπίδα για μια άλλη ζωή με δικαιώματα βρίσκεται στη δύναμη του ίδιου του λαού, στις δυνάμεις που με συνέπεια την υπηρετούν, τη "Λαϊκή Συσπείρωση" και το ΚΚΕ, που από την επόμενη μέρα θα έχει αποκλειστικό οδηγό τις ανάγκες των εργαζομένων, του λαού της περιοχής μας», καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org