Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Απαιτεί συμμόρφωση στις πολιτικές της

Το αντιδραστικό στίγμα της νέας Περιφερειακής Διοίκησης Αττικής, στο όνομα τάχα της εξυπηρέτησης των πολιτών, έδωσε ο νέος περιφερειάρχης Γ. Πατούλης. Σε ομιλία του στη Γενική Διεύθυνση Μεταφορών, απευθυνόμενος στους εργαζόμενους, είπε: «...αλλά κι αν κάποιος θεωρήσει ότι μπορεί αυτά που λέμε εμείς να μην ταιριάζουν και θέλει να μετακινηθεί ή να πάει σε άλλη υπηρεσία του Δημοσίου, θα τον βοηθήσουμε να πάει... Θέλουμε όσοι μείνουνε να πιστέψουν σε αυτό το νέο εγχείρημα με αυτό το πρόσημο που εμείς βάζουμε...»!

Με αφορμή τις δηλώσεις Πατούλη, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής σχολιάζει σε ανακοίνωσή του: «Η νέα περιφερειακή αρχή της ΝΔ είναι τόσο "παλιά", που θεωρεί ότι οι υπάλληλοι της Περιφέρειας Αττικής πρέπει να ασπάζονται τα "ιδεώδη" της, αλλιώς δεν έχουν θέση σε αυτή.

(...) από πού θα μας βοηθήσει να φύγουμε; Από το σπίτι του ή μήπως η Περιφέρεια είναι βιλαέτι του; `Η μήπως κάθε 4 χρόνια, που λήγει η θητεία κάθε περιφερειακής αρχής, οι υπάλληλοι πρέπει να "μετακομίζουν" σε άλλο φορέα; Ούτε στην εποχή της "Πλατείας Κλαυθμώνος" δεν τα λέγανε αυτά τόσο απροκάλυπτα...

(...) υπενθυμίζουμε ότι ο Σύλλογος και οι εργαζόμενοι έχουμε δώσει αγώνες ενάντια στις αυθαίρετες "μετακινήσεις" και την "απαγόρευση" των προσλήψεων, που έχει δημιουργήσει την τραγική υποστελέχωση σε όλες τις υπηρεσίες των Περιφερειών.

Το δε "νέο εγχείρημα", με το πρόσημο που βάζει η νέα περιφερειακή αρχή, περιλαμβάνει όπως και ο ίδιος είπε κλείσιμο των δημόσιων ΚΤΕΟ και λειτουργία των υπηρεσιών στη λογική "κόστους - οφέλους"! (...) Δεν μας παραξενεύουν οι τοποθετήσεις αυτές, εξάλλου από τα 5 δημόσια ΚΤΕΟ, που έκλεισε το ΠΑΣΟΚ, η προηγούμενη περιφερειακή αρχή (ΣΥΡΙΖΑ - ΛΑΕ) έθεσε σε επαναλειτουργία μόνο ένα! Ούτε περιμέναμε κάτι διαφορετικό από όσους κριτήριο στις πολιτικές τους επιλογές έχουν την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

(...) Οι εργαζόμενοι στην Περιφέρεια Αττικής στεκόμαστε απέναντι στις επιλογές των ιδιωτικοποιήσεων και της αντεργατικής πολιτικής - είμαστε σε ετοιμότητα για να απαντήσουμε αγωνιστικά».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ