Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Σε Κόρινθο και Πρέβεζα

ΠΡΕΒΕΖΑ
ΠΡΕΒΕΖΑ
Με πετυχημένες εκδηλώσεις το 45ο Φεστιβάλ πέρασε το προηγούμενο Σάββατο και από άλλες πόλεις, ανάμεσά τους την Κόρινθο και την Πρέβεζα.

Ενα μουσικο-αφηγηματικό αφιέρωμα σε μεγάλες στιγμές του εργατικού κινήματος που ενέπνευσαν την Τέχνη, άνοιξε τις εκδηλώσεις στην Κόρινθο. Ακολούθησε η ομιλία του Γιώργου Καραγιάννη, μέλους του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέα Περιοχής Πελοποννήσου, που μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο, τα καταστατικά των σωματείων, το φακέλωμα των εργαζομένων, τη θέσπιση νόμων που θα δυσκολεύουν την απεργία στους χώρους δουλειάς και κάλεσε σε ετοιμότητα με προκήρυξη απεργίας αν έρθει τέτοιο νομοσχέδιο στη Βουλή. Ακολούθησε συναυλία με τον Χρήστο Νινιό και η βραδιά ολοκληρώθηκε με ρεμπέτικο γλέντι με το συγκρότημα «Εκτός προγράμματος». Στο χώρο υπήρχε επίσης έκθεση για τον κίνδυνο μεγάλων βιομηχανικών ατυχημάτων.

Στην Πρέβεζα, το Φεστιβάλ έγινε στο Κηποθέατρο «Γιάννης Ρίτσος» και άρχισε με συζήτηση για το hip hop και την εξέλιξή του μέσα στα χρόνια με τους «Rebellion Connexion». Στη συνέχεια, χαιρετισμό εκ μέρους της ΚΝΕ απηύθυνε ο μαθητής Σάκης Μπάκος, που αναφέρθηκε στους μαθητικούς αγώνες της Πρέβεζας και πώς τα μέλη της ΚΝΕ σε κάθε σχολείο και σε όλη την πόλη πρωτοστατούν και παλεύουν για το σχολείο των σύγχρονων αναγκών (υπήρχε και σχετική έκθεση για τους μεγάλους μαθητικούς αγώνες στην πόλη). Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής του ΚΚΕ, που μίλησε αναλυτικά για τα σύγχρονα δικαιώματα της νεολαίας σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής της, ενώ για το μουσικό πρόγραμμα στη σκηνή ανέβηκαν οι «Rebellion Connexion», μετά τα «Κίτρινα Ποδήλατα» και τέλος οι «Latcho Drom» με διασκευές ρεμπέτικων τραγουδιών.


ΚΟΡΙΝΘΟΣ
ΚΟΡΙΝΘΟΣ

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ