Σάββατο 31 Αυγούστου 2019 - Κυριακή 1 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
45ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ
Τον δικό τους χώρο θα έχουν στο Φεστιβάλ οι πρόσφυγες και οι μετανάστες

Αναβαθμισμένη θα είναι φέτος η παρουσία των προσφύγων και των μεταναστών στο Φεστιβάλ της Αθήνας. Το Φεστιβάλ διεξάγεται σε μια περίοδο που το προσφυγικό ζήτημα παραμένει σε πρώτο πλάνο, η κατάσταση σε πολλές δομές, κυρίως του Αιγαίου, συνεχίζει να είναι εκρηκτική. Ακόμα μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα στις δομές ασυνόδευτων ενηλίκων, ενώ από αυτή την κατάσταση, όπως είναι λογικό, επηρεάζονται και οι κάτοικοι των περιοχών όπου υπάρχουν δομές.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ είναι οι μόνοι που αναδεικνύουν το πρόβλημα στην πραγματική του διάσταση, ως αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων, με ιδιαίτερο τον ρόλο των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, αλλά και την εμπλοκή της χώρας μας. Εχουν παρέμβει από την πρώτη στιγμή με όλους τους τρόπους, είτε αυτοτελώς, είτε με τη δράση των μελών τους στους φορείς του εργατικού - λαϊκού κινήματος, προκειμένου να δοθούν λύσεις, να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και να σταματήσει ο εγκλωβισμός όλων αυτών των ανθρώπων εξαιτίας της πολιτικής της ΕΕ, που έχει και την «υπογραφή» όλων των ελληνικών κυβερνήσεων. Ταυτόχρονα αναδεικνύουν τους λόγους που σπρώχνουν έναν εργαζόμενο να μεταναστεύσει. Θεωρούν τους μετανάστες αναπόσπαστο τμήμα της εργατικής τάξης της χώρας μας. Αντιπαλεύουν την ανασφάλιστη εργασία, την εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία, τον ρατσισμό. Απαιτούν την εδώ και τώρα νομιμοποίηση όλων όσοι ζουν, δουλεύουν και έχουν αποκτήσει βιοτικούς δεσμούς με τη χώρα. Στηρίζουν την απόδοση ιθαγένειας χωρίς εξαντλητικά παράβολα και εξετάσεις σε όλα τα παιδιά που έχουν γεννηθεί εδώ, έχουν πάει σχολείο στα ίδια θρανία με τα Ελληνόπουλα ή δουλεύουν από μικρή ηλικία.

Στο φετινό Φεστιβάλ θα υπάρχει ιδιαίτερος χώρος για να υποδεχθεί τους μετανάστες και πρόσφυγες επισκέπτες. Εκεί θα συναντηθούν, θα συζητήσουν, θα προβληματιστούν. Εκεί θα αναδειχθούν πολύμορφα οι διεκδικήσεις τους, οι θέσεις του ΚΚΕ για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και των εμποδίων που συναντούν στην προσπάθειά τους να κατακτήσουν μια καλύτερη ζωή για αυτούς και τις οικογένειές τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ