Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ερωτήσεις για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων

Δύο Ερωτήσεις προς τον υπουργό Αμυνας για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης.

Η πρώτη αφορά την αναγνώριση χρόνου υπηρεσίας στρατιωτικών και έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με το νόμο 4609/2019, "Ρυθμίσεις Μέριμνας Προσωπικού Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατολογίας, Στρατιωτικής Δικαιοσύνης και άλλες διατάξεις", δίνεται η δυνατότητα με το άρθρο 11 του σχετικού νόμου, "Ρυθμίσεις σταδιοδρομικής φύσης", το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων να αναγνωρίσει πέντε επιπλέον συντάξιμα χρόνια, σε μονάδες και υπηρεσίες, ανεξάρτητα από τον γεωγραφικό προσδιορισμό, που τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν υπηρετήσει.

Ωστόσο, στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο, το κόστος, την επιλογή της πενταετίας και τη δυνατότητα αναγνώρισης του δικαιώματος αυτού, ακόμη και μετά την αποστρατεία τους.

Ερωτάται ο κ. υπουργός τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την ικανοποίηση των αιτημάτων των στρατιωτικών».

Για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που έχει την επιμέλεια ατόμου ΑμεΑ με δικαστική απόφαση

Η δεύτερη Ερώτηση αφορά τη μέριμνα για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που έχει την επιμέλεια ατόμου ΑμεΑ με δικαστική απόφαση.

Η Ερώτηση έχει ως εξής:

«Υπάρχουν οικογένειες στρατιωτικών που αντιμετωπίζουν οξυμένα προβλήματα, αφού με δικαστική απόφαση έχουν την επιμέλεια ατόμου με αναπηρία, όπως γονείς, αδελφό ή αδελφή. Γι' αυτούς δεν υπάρχει πρόβλεψη από το νόμο, με αποτέλεσμα να μην απολαμβάνουν διοικητικά και άλλα ευεργετικά μέτρα οι στρατιωτικοί που εμπίπτουν σ' αυτήν την περίπτωση.

Ωστόσο, στο Ν. 4909/2019, "Ρυθμίσεις Μέριμνας Προσωπικού Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατολογίας, Στρατιωτικής Δικαιοσύνης και άλλες διατάξεις" και στην Υπουργική Απόφαση ΦΕΚ Τ.Β 1139/2011, "Διοικητικά και άλλα ευεργετικά μέτρα για κατηγορίες στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα και οξέα κοινωνικά προβλήματα", προβλέπονται μια σειρά από διοικητικά και άλλα ευεργετικά μέτρα για τους στρατιωτικούς που έχουν σύζυγο ή τέκνο ΑμεΑ, όπως: Εκτέλεση υπηρεσιών που δεν απαιτούν διανυκτέρευση ή απαλλαγή από όλες τις υπηρεσίες, συμμετοχή στις ασκήσεις μόνο εάν αυτό επιβάλλεται και είναι αναγκαίο κ.ά. Στην απόφαση αυτή δεν συμπεριλαμβάνεται το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, που με δικαστική απόφαση έχει την επιμέλεια ατόμου ΑμεΑ, όπως γονέας, αδελφός ή αδελφή.

Η κυβέρνηση οφείλει να πάρει τα απαραίτητα μέτρα και να συμπεριλάβει και αυτούς τους στρατιωτικούς που έχουν την επιμέλεια ατόμου ΑμεΑ με δικαστική απόφαση.

Ερωτάται ο κ. υπουργός τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να υπάρξει η αντίστοιχη μέριμνα και για τους στρατιωτικούς, που με δικαστική απόφαση έχουν την επιμέλεια ατόμου ΑμεΑ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η γυναίκα μητέρα στρατιωτικός μόνη απέναντι στα θηρία(2023-10-21 00:00:00.0)
Προσαρμογές στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια(2019-04-16 00:00:00.0)
«Αντ' αυτού»...(2018-01-24 00:00:00.0)
Ασκηση ΝΑΤΟικής επέκτασης σε Β. Αφρική και Μ. Ανατολή(2005-10-28 00:00:00.0)
Είναι υποχρέωση της πολιτείας(1997-09-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ