Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ «NOVARTIS»
Την άρση της ασυλίας Λοβέρδου ζητά η Εισαγγελία Κατά της Διαφθοράς

Την άρση της ασυλίας του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδου ζητεί από τη Βουλή η Εισαγγελία Κατά της Διαφθοράς για να ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη για δωροδοκία στην υπόθεση «Novartis». Επιπρόσθετα, στο αρχείο θέτει το σκέλος της υπόθεσης που αφορά τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ. Στουρνάρα, καθώς δεν προέκυψε κανένα στοιχείο σε βάρος του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστές στέλνουν εκ νέου τη δικογραφία στη Βουλή για τον πρώην υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, καθώς προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις για την άσκηση δίωξης σε βάρος του για το αδίκημα της δωροδοκίας, με τους εισαγγελείς να αποστέλλουν στη Βουλή και ένα πόρισμα, με το οποίο αξιολογούν το υλικό που έχουν συλλέξει, ζητώντας παράλληλα και την άρση της ασυλίας του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ανδρ. Λοβέρδος έδωσε εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου τον περασμένο Μάη, μετά τις καταθέσεις «προστατευόμενων» και μη μαρτύρων, που υποστήριξαν ότι επί υπουργίας του μπήκαν στην αγορά του φαρμάκου 4 σκευάσματα για σοβαρές παθήσεις, τα οποία διατέθηκαν στη χώρα μας σε τιμές ακριβότερες σε σχέση με τις τιμές στην Ευρώπη. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και κάνει λόγο για σκευωρία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ