Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΣΕΑΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΑ ΧΑΝΙΩΝ
Αρνείται να προσλάβει άτομα με αναπηρία

Την προκλητική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ Χανίων, που αρνείται να προσλάβει δύο επιτυχόντες σε προκήρυξη του ΑΣΕΠ επειδή είναι άτομα με αναπηρία, καταγγέλλει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ). Η ΔΕΥΑΧ, μάλιστα, επικαλείται τον Εσωτερικό Κανονισμό Υπηρεσίας «που προβλέπει ότι δεν μπορούν να προσληφθούν στο εργατοτεχνικό προσωπικό άνθρωποι που έχουν ποσοστό αναπηρίας».

«Εχει τεράστιες ευθύνες ο δήμος Χανίων και η ίδια η εταιρεία σε περίπτωση που επιμείνουν στην παραπάνω τους απόφαση», τονίζει η ΣΕΑΑΝ και ζητά τόσο την αλλαγή του Εσωτερικού Κανονισμού όσο και της απόφασης του ΔΣ. Οπως εξηγεί, «προκηρύξεις και θέσεις εργασίας που δίνουν τη δυνατότητα να προσλαμβάνονται εργαζόμενοι με κάποιο ποσοστό αναπηρίας είναι ελάχιστες και αν με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο ακυρώνονται, οδηγούμαστε κυριολεκτικά στον Μεσαίωνα».

Η ΣΕΑΑΝ καλεί τα εργατικά σωματεία, τους φορείς των Χανίων και τους φορείς των ΑμεΑ να καταδικάσουν την απόφαση της ΔΕΥΑΧ, επισημαίνοντας πως ανοίγει τον ασκό του Αιόλου ώστε «να καταργηθούν και οι τελευταίες θέσεις εργασίας όπου μπορούσαν να προσληφθούν άνθρωποι με αναπηρία». Ζητά, τέλος, από την κυβέρνηση και το υπουργείο Εσωτερικών να πάρουν θέση «για την απαράδεκτη απόφαση της ΔΕΥΑΧ που ακυρώνει στην πράξη και αυτές τις ελάχιστες προκηρύξεις που επιτρέπουν τις προσλήψεις ανθρώπων με κάποιο ποσοστό αναπηρίας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ