Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνάντηση με τις Β. Θάνου και Α. Νάκου

Πραγματοποιήθηκε, χτες, στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, στη Βουλή, συνάντηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Κόμματος Ν. Καραθανασόπουλου με τις Βασιλική Θάνου και Αννα Νάκου, μετά από αίτημα των τελευταίων, με θέμα τις εξελίξεις στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τόνισε τα εξής: Το ΚΚΕ καταψήφισε τη συγκεκριμένη διάταξη που έφερε η κυβέρνηση της ΝΔ. Η στάση του αυτή σχετίζεται με το ρόλο της Επιτροπής Ανταγωνισμού και των άλλων «Ανεξάρτητων Αρχών». Αλλωστε, δεν μπορεί να είναι ανεξάρτητη μια επιτροπή, όταν τα μέλη της ορίζονται, κατά βάση, από την εκάστοτε κυβερνητική πλειοψηφία και όταν αυτά είναι αναγκασμένα να στηρίζουν ένα αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο, που επιβάλλει το ευρωενωσιακό και εγχώριο νομοθετικό πλαίσιο.

Το ΚΚΕ είναι αντίθετο σε «φωτογραφικές» διατάξεις, που αξιοποιούν όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή της ΝΔ, για να διασφαλίσουν την υλοποίηση των σχεδιασμών τους.

Το ΚΚΕ τοποθετείται από θέση αρχής με το «παρών» στη διαδικασία επιλογής των προσώπων που απαρτίζουν τις «Ανεξάρτητες Αρχές» όχι ως προσωπική μομφή, αλλά για το γεγονός της συμμετοχής τους σε αυτές τις Αρχές.

Τέλος, τόνισε ότι το ΚΚΕ θα παρακολουθήσει από κοντά την εξέλιξη των πραγμάτων, συμπεριλαμβανομένης και της πορείας των εκκρεμών υποθέσεων που διαχειρίζεται η Επιτροπή Ανταγωνισμού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ